Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire jó ötlet elkezdeni...

Mennyire jó ötlet elkezdeni naponta tojásfehérjét (2 tojásbol) inni? Igaz az hogy lehet karos hatuötője is?

Figyelt kérdés
Megkérhetném a kedves válaszolókat hogy mindent amit tudnak a témáról leírnák a kérdés alatt? Esetleg személyes tapasztalat? Káros lehet az egészségemre? Kipróbáltam siman megtudom inni azzal semmi gond,engem inkább az előnyei és a hátrányi érdekelnek a dolognak. Hosszútávon kifizetődő? Válaszotokat előre is köszönöm :) 15/F

2017. jan. 23. 20:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

jahogy nyers tojás fogyasztása itt a kérdés?

röviden:a nyers tojást nem tudod rendesen megemészteni, csak feleslegesen cseszel ki a szervezeteddel + nem hasznosul belőle lófütty sem, amúgy 2tojásban 10g fehérje van összesen ami szintén lófütty szóval

inkább csinálj rántottát,tükörtojást vagy bármit belőle, mert ha felforrósodik és úgy fogyasztod sülve,főve akkor már hasznosithatod a tápanyagokat, a benne lévő zsir pedig jó, a koleszterinnel fenyegetőző kreténeknek se kell hinni

2017. jan. 23. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem jó ötlet,mert pocséklás lenne.Lehúzod a nyers tojást,ami nyersen kb nulla százalékban hasznosul és lehet tőle hasmenésed,szalmonellád.A tojást csak hőkezelve fogyasztjuk,soha nem nyersen.Hőkezelt fogyasztás esetén pl főtt tojás vagy rántotta formában viszont a tojás az egyik legjobb fehérjeforrás.
2017. jan. 23. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy nem hasznosulna, persze ez csak ilyen józan paraszti ésszel elgondolkodás, hogy ugye, a hőkezelés nem természetes dolog, csak az ember csinálja, a többi állat remekül megvan a nyers tojással és a nyers hússal, s nem olyan rég még az őseink sem főztek...


Viszont a nyers tojásfehérjével vannak gondok. Elvonja a biotint. Úgyhogy én kizárólag úgy eszem nyers tojásfehérjét (mivel pótolhatatlanul remek tud lenni :)), hogy bőven ellensúlyozom a biotint, így nem lesz miatta tápanyaghiányom. Úgy tudom, egy fehérje kb. egy sárgájányi biotint von el, úgyhogy ha megeszem 30 sárgáját s egy nyers fehérjét, akkor eszembe se jut, hogy biotinhiánytól kellene rettegnem.


De aki nem a roppant nagy élvezeti érték miatt eszi nyersen a fehérjét (vagy nagyobb mennyiségben), azt annyira nem értem. Pár másodperc alatt megsül, mi az értelme nyersen enni?

2017. jan. 23. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!