Mennyire jó ötlet elkezdeni naponta tojásfehérjét (2 tojásbol) inni? Igaz az hogy lehet karos hatuötője is?
jahogy nyers tojás fogyasztása itt a kérdés?
röviden:a nyers tojást nem tudod rendesen megemészteni, csak feleslegesen cseszel ki a szervezeteddel + nem hasznosul belőle lófütty sem, amúgy 2tojásban 10g fehérje van összesen ami szintén lófütty szóval
inkább csinálj rántottát,tükörtojást vagy bármit belőle, mert ha felforrósodik és úgy fogyasztod sülve,főve akkor már hasznosithatod a tápanyagokat, a benne lévő zsir pedig jó, a koleszterinnel fenyegetőző kreténeknek se kell hinni
Nem hinném, hogy nem hasznosulna, persze ez csak ilyen józan paraszti ésszel elgondolkodás, hogy ugye, a hőkezelés nem természetes dolog, csak az ember csinálja, a többi állat remekül megvan a nyers tojással és a nyers hússal, s nem olyan rég még az őseink sem főztek...
Viszont a nyers tojásfehérjével vannak gondok. Elvonja a biotint. Úgyhogy én kizárólag úgy eszem nyers tojásfehérjét (mivel pótolhatatlanul remek tud lenni :)), hogy bőven ellensúlyozom a biotint, így nem lesz miatta tápanyaghiányom. Úgy tudom, egy fehérje kb. egy sárgájányi biotint von el, úgyhogy ha megeszem 30 sárgáját s egy nyers fehérjét, akkor eszembe se jut, hogy biotinhiánytól kellene rettegnem.
De aki nem a roppant nagy élvezeti érték miatt eszi nyersen a fehérjét (vagy nagyobb mennyiségben), azt annyira nem értem. Pár másodperc alatt megsül, mi az értelme nyersen enni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!