Káros a tonhalkonzerv?
Most olvastam, hogy a tonhalban lerakódott higany nagyon káros, és a tonhalkonzervekben is ugyan úgy ott van, és hogy nem szabad rendszeresen fogyasztani. Eddig a fehérjebevitel és az íze miatt ettem edzések után, kb minden 1-2 naponta 1 dobozzal (185g ebből 135g a hal). Mennyire káros ez? lesz ettől bajom? Ti mennyi tonhalkonzervet fogyasztotok rendszeresen? Erről van szó:
Ha kibontás nélkül nyeled le, akkor káros.
:-)
Komolyan:
Mi nem káros?!
Az élet egy halálos betegség.
Ezeknek az ételeknek az értékeit rendszeresen ellenőrzik - ha valami túllépi a határértéket, akkor azt közzéteszik, a terméket visszahívják. ( Talán 1 vagy 2 éve volt egy ilyen eset tonhalkonzervvel kapcsolatban.)
Azt tudod mi van a csapvízben?
Tudod, hogy a csirkét, aminek a húsát megszed, mivel etették?
Ha a tonhal húsában benne van, akkor szerinted a többi hal kikerüli az ólom molekulákat a vízben?
Én hetente legalább 3-4 alkalommal eszek halkonzervet, és nem aggódom.
nem káros,de a nem is egészséges ha olyat veszel,amiben napraforgó olajba teszik a halat,mert az omega 6 elveszi a halban lévő omega 3 jótékony hatásait.
olivában vagy sós lében lévőt vegyél.
amúgy az aprított tonhalban a feje,uszonya van ledarálva.
nem arról van szó az is fehérje,csak ugye mégsem tonhaltörzs.
és most nézem...szójaolajban te jó ég.
az még a napraforgó olajtól is rosszabb.
1-es: Nagy igazság :D
2-es: Igen sajnos ezeket hallottam, de a halról csak most tudtam meg hogy higanyos :/ Azt még leírnád, hogy te melyik halkonzervet veszed?
3-as: Ha a feje meg az uszonya van ledarálva, akkor hogy írhatják rá hogy aprított tonhal? Az Aldi nagyon hangoztatja hogy csak minőségi termékeik vannak meg magas követelményeknek felelnek meg, de a halak fejét meg minden más nem kellő részét ledarálják, és eladják aprított tonhal néven? Hát, nem tudom. Nem lehet hogy csak részben vannak benne a halnak ezen részei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!