Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Káros a tonhalkonzerv?

Káros a tonhalkonzerv?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy a tonhalban lerakódott higany nagyon káros, és a tonhalkonzervekben is ugyan úgy ott van, és hogy nem szabad rendszeresen fogyasztani. Eddig a fehérjebevitel és az íze miatt ettem edzések után, kb minden 1-2 naponta 1 dobozzal (185g ebből 135g a hal). Mennyire káros ez? lesz ettől bajom? Ti mennyi tonhalkonzervet fogyasztotok rendszeresen? Erről van szó:

[link]

2017. márc. 4. 21:27
 1/5 Lazy Lover ***** válasza:
100%
akkor levegőt se vegyél mert tele van vegyi anyagokkal
2017. márc. 4. 21:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha kibontás nélkül nyeled le, akkor káros.

:-)

Komolyan:

Mi nem káros?!

Az élet egy halálos betegség.

Ezeknek az ételeknek az értékeit rendszeresen ellenőrzik - ha valami túllépi a határértéket, akkor azt közzéteszik, a terméket visszahívják. ( Talán 1 vagy 2 éve volt egy ilyen eset tonhalkonzervvel kapcsolatban.)

Azt tudod mi van a csapvízben?

Tudod, hogy a csirkét, aminek a húsát megszed, mivel etették?

Ha a tonhal húsában benne van, akkor szerinted a többi hal kikerüli az ólom molekulákat a vízben?

Én hetente legalább 3-4 alkalommal eszek halkonzervet, és nem aggódom.

2017. márc. 4. 21:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

nem káros,de a nem is egészséges ha olyat veszel,amiben napraforgó olajba teszik a halat,mert az omega 6 elveszi a halban lévő omega 3 jótékony hatásait.

olivában vagy sós lében lévőt vegyél.

amúgy az aprított tonhalban a feje,uszonya van ledarálva.

nem arról van szó az is fehérje,csak ugye mégsem tonhaltörzs.

és most nézem...szójaolajban te jó ég.

az még a napraforgó olajtól is rosszabb.

2017. márc. 4. 23:04
 4/5 A kérdező kommentje:

1-es: Nagy igazság :D

2-es: Igen sajnos ezeket hallottam, de a halról csak most tudtam meg hogy higanyos :/ Azt még leírnád, hogy te melyik halkonzervet veszed?

3-as: Ha a feje meg az uszonya van ledarálva, akkor hogy írhatják rá hogy aprított tonhal? Az Aldi nagyon hangoztatja hogy csak minőségi termékeik vannak meg magas követelményeknek felelnek meg, de a halak fejét meg minden más nem kellő részét ledarálják, és eladják aprított tonhal néven? Hát, nem tudom. Nem lehet hogy csak részben vannak benne a halnak ezen részei?

2017. márc. 5. 11:17
 5/5 paper_chaser ***** válasza:
A vízivók 100%-a meghal. ;)
2017. márc. 23. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!