A tejsavó fehérje por kevésbé káros, mint más tejtermékek?
Figyelt kérdés
Tej, túró pl..2017. jan. 8. 11:25
1/7 anonim válasza:
tudtommal könnyebben hasznosuló egyszerűbb fehérjéket tartalmaz. De a tejnek, túrónak milyen káros hatása van? Múltkor láttam egy kísérletet ahol izotóniás italokkal hasonlították össze a tejet amatőr focistáknál és a tejet találták jobbnak.
3/7 anonim válasza:
Kevesebb benne a tejcukor mint a többi tejtermékben,de a laktóz ugyanúgy benne van,ezért egészségtudatos ember nem fogyasztja.
4/7 anonim válasza:
3: Az egészségtudatos ember nyugodtan fogyaszthat olyat, amiben van laktóz.
Aki laktózérzékeny, annak nem jó.
5/7 anonim válasza:
Szerintem egyéni tolerancia, hogy kinek jó a tejtermék. Van aki nem bírja, és fokozza nála a gyulladást. A laktóz csak a laktózérzékenyeknek rossz, mert hiányzik belőlük a laktáz enzim a bontáshoz, ezért emésztési gondokat okoz. Aki meg bírja emészteni, annak egyáltalán nem rossz, mert a glikémiás indexe viszonylag alacsony (45). A tejsavófehérje egyébként kevésbé allergén, mivel a problémásabb kazein már nincs benne. Elvileg kifejezetten egészséges és jó minőségű fehérjeforrás.
Ha valaki hozzá tud jutni, akkor nagyon tudom ajánlani a nyers, nem hőkezelt kecsketejet.
6/7 anonim válasza:
Nem csak a laktóz a gond.Ott a tejben lévő kalcium.Az emberi test hasznosítani nem tudja minimálisan sem.Fogyasztás után jó esetben távozik a vizelettel,rossz esetben lerakódik és meszesedést,ízületi gyulladást okoz.
7/7 anonim válasza:
Tejsavófehérjében szerintem már nem nagyon van kalcium. Amúgy ha már a véráramba kerül, akkor miért nem tudja hasznosítani a szervezet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!