Tudtok ajánlani olyan sportot, ami a magyarázatban leírtak alapján jó alternatíva lehet a testépítés helyett?
Már többször nekiveselkedtem a konditermi edzésnek az elmúlt 5 évben, de 2-3 hónapnál tovább soha nem tartottam ki. Ennek két oka van.
Az egyik, hogy - és itt senkit nem akarok megsérteni, nem a sportot szólom le, egyszerűen rám ilyen hatással van -, hogy nagyon untam. Egyszerűen minden alkalommal úgy kellett odarángatnom magam az edzőterembe, és utáltam az egészet.
A másik tényező, hogy a genetikám nem túl jó, és nem láttam elég változást ahhoz, ami ennek ellenére fenntartotta volna bennem a motivációt.
Így idővel elkezdtem el-elhagyni az edzéseket, majd hagytam is a fenébe az egészet.
A kérdésem az lenne, hogy milyen sportot ajánlanátok, ami viszonylag hatékonyan formálja az ember testét, és ami kicsit változatosabb, "élvezetesebb", mint a konditermi edzés.
Nyilván tudom, hogy izomépítésre a konditermi edzés a leghatékonyabb, de hosszú távon csak olyasmit fogok tudni csinálni, amit valamennyire élvezek is.
Köszi az ötleteket. A crossfittel szemezgettem én is, de mondanak róla pár elég negatív dolgot is.
Egyébként ez a másik dolog, amit írtál.. Tudom, hogy gyorsabban érhetők el látványos eredmények, ha az ember e köré építi fel a napjait, de ez is olyasmi, ami nem nekem való, mivel nincsenek vele olyan komoly céljaim, nem ez az életem. Szimplán akarok egy testmozgást, ami átmozgat, tudok vele elérni egy az átlag coach potatonál vonzóbb testet, és esetleg egy kicsit még élvezem is. Nem akarok sportoló lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!