Hogyan lehetek szert "funkcionalos" izmokra?
Figyelt kérdés
3 eve gyurok, de a helyzet az hogy sokszor talalkoztam azzal a jelenseggel, hogy kulon kulon az izmaim milyen erosek, vagyis kulonbozo gyakorlatokba (Kondi), de mikor osszhangba kellene hozni akkor nem vagyok sehol. Az egyik haverommal egyszer poenbol birkoztunk egyet. Ez a haverom 1 honapja kezdett el terembe jarni, es a terembe sokkal erosebb vagyok mint o. 2x akkora sulyokkal dolgozok, sokkal nagyobb darab is vagyok nala de megis a birkozasnal nem ereztem magam sokkal erosebbnek. Valaki meg tudna magyarazni, hogy ez miert van? Es esetleg, hogy hogyan tudnam az izmaimat "osszehangolni"2017. máj. 8. 01:58
1/7 A kérdező kommentje:
Vagyis eppen hogy csak ereztem hogy fizikai elonyeim vannak
2017. máj. 8. 01:59
2/7 anonim válasza:
Kevered a szezont a fazonnal. Attól, hogy erős vagy nem fogsz tudni birkózni. Ha valamiben jó akarsz lenni azt kell gyakorolni.
3/7 anonim válasza:
Erősebb vagy, de a birkózáshoz nem csak erő, hanem nagyon jó állóképesség is kell. Van olyan helyzet, hogy kinden izmot meg kell fesziteni maximálisan, és ez abszolút nem oyan mint egy teremben edzeni. Minél inkább izmosabb vagy, ugyanannyi idő alatt annál több oxigént veszitesz az ellenfeledhez képest. Állóképességre a legjobb edzés 1 perc futás, 1 perc küzdelem váltogatva, vagy ha nincs erre mód akkor intervall.
4/7 anonim válasza:
Azért a birkózásban másféle erőkifejtés szükséges mint mondjuk a kondi teremben egy izolált gyakorlatnál. A birkózást is gyakorolni kell ha jó akarsz lenni benne. Én pl. 3 évig bokszoltam,emiatt jóval nagyobbat ütök mint egy átlag ember. De ha birkózni kell akkor simán elnyom a 65 kilós osztálytársam,pedig én 80 kiló körül vagyok.
5/7 anonim válasza:
Felezd az izolált súlyzós gyakorlatokat és végezz helyettük összetetteket is.
6/7 anonim válasza:
Csinálj összetett gyakorlatokat. Például: Guggolás, felhúzás, kétkaros nyomás, szakítás, széles húzódzkodás, fekvenyomás.
7/7 anonim válasza:
Végezz szabadsúlyos alapgyakorlatokat.Fekvenyomás,guggolás,felhúzás,fej fölé nyomás,szabadsúlyos bicepsz,tricepszgyakorlatok,evezés stb.Ezek a legfontosabb gyakorlatok,ezekből rakd össze az edzésterved.Nagy súllyal,5 körüli ismétlésszámmal
És végezt emellé sok kardió edzést.A leghatásosabb az ún. 3.tipusú kardió edzés,amikor valami erőgyakorlatot kombinálsz kardióval.Ilyen pl.a traktorkerék burítás,kalapáccsal ütöd a traktorkereket,nehéz tárgyakat dobálsz,vagy akár fogsz egy súlyzót és 100 ismétléseket hajtasz vele végre stb. Csak ebből sokat nem tudsz csinálni,mert nem fogsz tudni regenerálódni a kondi mellett rendesem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!