Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kerülnöm kell a tejtermékeket....

Kerülnöm kell a tejtermékeket. Növényi fehérje jó alternatíva lenne?

Figyelt kérdés

Egy kicsit jobban kifejtem. Durván pattanásos (aknés) volt a bőröm, és most végre sok (9) év után megvan az oka, és az pedig a tej, és a finomított cukros dolgok. Viszont mivel rohadtul botsáska kinézetem van srác létemre, kellene kezdeni valamit magammal, viszont nem merem kipróbálni pl. a whey prot sem, mert már olyan szépen letisztult a képem. A kérdésem annyi lenne, hogy esetleg egy vegán, növényi eredetű fehérje jó alternatíva lenne-e?

A válaszokat előre is köszönöm!

2017. máj. 4. 19:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sportoló vagyok, nekem napi 110g fehérjére van szükségem. Mivel a versenyszerű sportot a vegánsággal egyszerre kezdtem, eleinte számoltam kalóriát, makrókat, hogy a lehető legjobb legyen a teljesítőképességem. Neked is ajánlom pl a Cronometer, vagy a kalóriabázis nevű alkalmazást. (A kalóriabázis magyar, szóval sok hazai terméket találsz benne, desok hibás adat van benne, így érdemesebb lenne a Cronometert használnod.)

Fehérjedús, olcsó vegán (teljes értékű növényi ételek):

-szejtán (veszel búzasikért, és öntessz hozzá vizet, majd fűszerezed és megfőzöd)

-hüvelyesek

-brokkoli, spenót stb

-tofu

-gabona/szója húspótlók

-textured vegetable protein/szójagranulátum

és sok más egyéb

Ha olcsó növényi cuccokat akarsz, akkor vehetsz a lidl-ben 180g/200ft-os tofut, Herbaházban búzasikért, húspótlókat, fehérjeporokat

2017. máj. 6. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!