Mondanátok valami édesebb alternatívát mondani reggelire, amit esetleg már próbáltatok?
Zabpehely + tojás + édesítő és/vagy xilit. Ezt lehet ízesíteni csomóféleképp. Én vagy kakaóport rakok bele, vagy fahéjat. A kakaóporos verzióhoz lehet rakni kókuszreszeléket, viszont annak kell számolni a kalóriaértékével, mert elég zsíros.
De lehet csinálni palacsintát zabpehelyből, abba lehet rakni túrót.
Ha van ízesített fehérjéd, akkor meg csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek.
Amerikai palacsinta, csak kicsit másképp.
100 g zabliszt (egy kicsi szódabikarbónával elkeverve, vagy sütőpor) + 1 tojás + kicsi tej + víz
A hagyományos palacsinta tésztánál sűrűbb masszát keversz és kevés kókuszzsíron tenyérnyi, kb. egy centi vastag palacsintákat sütsz. Kisütheted mindet, vagy felét egyik nap felét másik nap (de másnap utána kell egy kicsit hígítani vízzel, mert besűrűsödik és megül).
Ha ismered a zablisztet nem kell bemutatnom, hogy van egy kis érdekes utóíze, de nem vészes. A palacsinták közé tehetsz túrót, vagy egy kis lekvárt, esetleg mézet. Igazából bármit, ami az étrendedbe belefér és édes.
Vagy a hagyományos zabkása, szezonális gyümölccsel, általad használt édesítővel. Én bármilyen gyümölcsöt teszek bele mindig megbolondítom egy kis kókuszreszelékkel és fahéjjal.
Néha pedig gyümölcssalátával indítom a napot.
Én, ha édesre éhezem reggel, általában ezt a 3 variációt szoktam bevetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!