Mit csináljak, hogy ne "szedjen szét" a súly?
Szeptember óta edzek komolyabban, és végre elértem a célt amit kitűztem: fekvenyomás 60kg-val. És megy is normálisan, most épp 5x6-ot csinálok, még ha az utolsó kettőket remegő kézzel is.
De hiába bírom el, akadnak problémák: pár hete az alkarom fájt úgy pár napig, hogy semmit nem tudtam vele csinálni, tegnap meg a váll izületem szedte szét?
Mit tudok tenni ez ellen?
Egy év múlva ezzel a súllyal 25-öt kell tudjak folyamatosan...
A minél nagyobb súlyok helyett inkább az legyen a célod, hogy egészséges és fitt legyél.
Mire mész azzal, ha meg tudsz emeli egy nehéz súlyt, de közben rokkant vagy?
Sajnos most ez fontosabb a munka szempontjából. Felvételi van, ahol súlyok (is vannak), szóval nem elég csak fittnek lenni :/
Lehet, hogy igazad van, de akkor, hogy kell jól mellből csinálni?
Ebből semmit nemértek :/
1. Alapos bemelegítés + a rotátor izmot melegítsd be
2. Fokozatosan növeld a súlyt, és csökkentsd az ismétlésszámot (pl. 15; 10; 8; 6; 4). így az első két szériától bemelegszik az izmod és az ízületed
Az 5x6 széria azt mutatja, hogy túl nagy a súly. Feltételezem sokat is pihensz a szériák közt. Mivel az ízületed gyenge ehhez a súlyhoz, lesérültél. Pihenned kell addig, amíg el nem múlik a fájdalom, utána érdemes egy kezdő programnak utánanézni. Ha nem pihensz, akkor olyan gyakorlatokat csinálj, ahol nem fáj semmi
"Lehet, hogy igazad van, de akkor, hogy kell jól mellből csinálni? "
1. Koncentrálj a könyöködre és a mellizmodra.
2. A könyöködet ne nyisd szét oldalra, tartsd a tested mellett, amennyire tudod és ésszerű. Ez leveszi az extrém terhelést a vállízületről
"Nem lehet levenni a vállról a terhelést. Sokan ezt csak beképzelik. "
Én csak azt írtam, hogy az extrém terhelést, és vállízületet írtam:) Magáról az izomról, az elülső deltáról nem veszed le a terhelést, de a vállízület nincs teljesen "kifordítva"
" ferdepados nyomásokkal pedig a felső mellet külön lehet edzeni"
Nem külön, de koncentráltabban. Ha nem értesz ezekhez, legalább tanácsot ne adj...
"Minél jobban feljebb kerülsz a súlyokban, annál jobban be fog segíteni a többi izom"
Ez sem igaz feltétlen, mivel az izom erősödhet, így többet bírhat. Minél jobban kifárad a főizom, annál jobban beleszólnak a segédizmok, mély izmok. Ez így pontos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!