Gyengék az ízületeim és ezért nem tudok soha edzeni. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
22 éves fiú vagyok. 17 éves koromban küzdő sportozni kezdtem 3 éven keresztül. A sok feszítő és törő technikáktól a csukló ízületeim eléggé lestrapálódtak. Alapvetően egy vékony srác vagyok vékony csuklókkal. 60 kg vagyok és 183 cm. Jártam kondizni 4 hónapig, mert az elszántságom megvolt hozzá, még ha a leggizdább is voltam mindenki között. Igyekeztem mindig alaposan bemelegíteni és bő 1 hónapig átmozgató edzéstervet végeztem kis súlyokkal. Igyekeztem sokat olvasnia kondi témában, hogy minél kevesebb amatőr hibát kövessek el, ami sérüléshez vezethet. Kértem tanácsot személyesen is a helyes mozdulat végzéshez is és internetet is bújtam ez ügyben. a 4 hónap után a csuklóim ugyan úgy fájtak, mint előtte. Alig bírtam emelni vele és pukli is lett a csuklómnál. 10 fekvőtámaszt nem tudok tenyéren lenyomni, mert elkezd fájni és órákig betarthat. Még ha kicsit megfeszül a csuklóm lefelé, vagy felfelé, akkor is meg tud fájdulni kis időre. Szeretnék az alkatomon változtatni, de ez a probléma nem engedi és a kondit is abbahagytam így akkor 2 éve. Nagyon nehezen hízom és zsír is alig van rajtam. Mit tegyek? Nem akarom az ízületeimet jobban hazavágni, mert elég fiatal vagyok még hozzá, viszont változtatni akarok!2017. ápr. 16. 20:25
1/15 anonim válasza:
Hogy konkrétan, hogyan lehet, vagy lehet-e erősíteni a csuklódon, mint izületen azt nem tudom, de ha rákeresel biztos rengeteg információt találsz. Szerintem nyomásokhoz használj csuklóbandázst, próbálj ki több fajtát, például a sciteces kék igen erős és stabil, de lehet elég egy kevésbé merev is. Húzó mozdulatoknál meg nem igazán kéne, hogy fájjon a csuklód.
2/15 A kérdező kommentje:
Kipróbálom. A húzónál nem fáj. Ez úgy működik, hogy 10 fekvőtámasz után 1 óráig is fájhat a csuklóm ha tenyéren csinálom. A feszítő igénybevételt, azaz a kezem fel és lefelé nyomását nem bírom.
2017. ápr. 16. 21:11
3/15 anonim válasza:
sportorvos, fizikoterapeuta vagymi a bánat, csontkovács
4/15 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Ment a zöld!
2017. ápr. 16. 21:24
5/15 paper_chaser válasza:
Próbáld meg öklön a fekvőt. Csak párat nyomj, hogy úgy fáj-e. De igen, jobb ha felkeresel egy szakembert.
6/15 A kérdező kommentje:
Öklön nem fájt sosem. Viszont a kondit hanyagolnom kellett. Felkeresek egy dokit. Köszi mindenkinek!
2017. ápr. 16. 22:12
7/15 anonim válasza:
ortopédiára kérj beutalót.
addig meg mehet a felsőtest húzó gyakorlatok,has gerincfeszítő és láb edzés,meg a kajálásról kellene olvasnod művelődnöd nem keveset.
8/15 anonim válasza:
Kb. egy éve én is tönkrebsztam a jobn csuklóm. Fekvőt esélyem nem volt csinálni kb. fél évig, de leszartam, mert fekvenyomni tudtam, úgy nem fájt. Most már javult valamennyit, de én nem is igazán pihentettem különösebben. Nagyobb súlyoknál, nyomó gyakorlarok esetében én is felrakom a csuklószorítót. Ha rám hallgatsz drágábbat veszel, nem ilyen 2 forintos szart. Az ilyen sérülések rohadt lassan gyógyulnak, ha nem szűnik a terhelés gyakorlatilag soha. De ki a franc tud kihagyni több hónapot ugyebár.
9/15 paper_chaser válasza:
Sose csinálj nyomó gyakorlatot úgy, hogy a csuklód nem egyenes. Ne hagy, hogy "visszatörjön", mert úgy fájni fog.
10/15 anonim válasza:
Esetleg a powerballt is kipróbálhatod. Elég jó kis csukló és alkar erősítő ráadásul még mókás is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!