Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Guggolással kapcsolatos kérdések?

Guggolással kapcsolatos kérdések?

Figyelt kérdés
Eddig egy-két kézi súlyzóval, egy fekve nyomópaddal, meg saját testsúlyos gyakorlatokkal edzettem itthon. Most majd szeretnék egy kondibérltet is venni, de a guggolástól kicsit félek... Nem tudom, de úgy érzem nagyon gyenge vagyok és kb. 10 kg-t ha rá tudok pakolni a rúdra, de nem is ez a baj, hanem, hogy szabad guggolásnál is ropog a térdem... eddig ezért hanyagoltam is, mert itthon csak imme-lámmal edzettem, lábra a combfeszítőt csináltam, mert az a pad ilyen multifunkciós. Erre a ropogásra mi a megoldás, sok ilyen kérdés volt már, de végülis ezzel mit lehet kezdeni. Szabályosan próbálom csinálni, egyenes hát, vízszintesbe megyek le stb. Meg a bokám is recseg néha. Amúgy a guggolást általában többel csinálják, mint a fekvenyomást, vagy hasonló? Fekve most az 55 megy kb. 4x8-ba, de az a gyakorlat se ment soha jól, szóval már eddig is sokat fejlődtem :D. De a guggolásnál örülnék ha 50 körül menne, szerintem rúddal együtt ha menni fog 30-40 közt, az már elfogadható :D. Valahogy az egész gyakorlat nem szimpi nekem, főleg ez a ropogásom miatt... de hát ha elkezdenék rendesen minden izomcsoportra több gyakorlattal edzeni, akkor a guggolás alap, így is túlságosan kihagytam a lábat.
2017. ápr. 5. 00:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Jóval több súllyal csinálják. Zselatin,izületvédő,kollagén,bemelegítő krém mást nem angyon tudsz tenni.
2017. ápr. 5. 00:07
 2/7 A kérdező kommentje:

Ez az ízületprobléma gyakori, összességében nem nagy probléma? Valahogy mindig ropogtak, pld. a lábujjaim is, a szüleimnek is ropogott a térdük, amikor leguggoltak pld.

Olvasgattam kérdéseket, egy-két embernek még kicsit kevesebb is volt, de ált. hasonló, vagy 10-15 kgval volt több a guggolás, nem sokkal. De nekem sztem alig menne 40-el, mondjuk meglátom, a lábtolóba se vagyok jó, ott olyan 140 körül nekem már elég a széria (egyszer régebben kondiztam egy hónapot kb). Azért nem szeretem a lábra lévő gyakorlatokat, mert a lábtolónál úgy éreztem, hogy bírnám 180-al is, csak kicsit kevesebbet, esetleg jobban szenvednék, szabálytalanabb stb., de a 80-100 se túl könnyű. Szóval vhogy széles skálán mozog, fekve 55-el tudok, de a 45 már érezhetően könnyű, a 65 meg nehéz. 90t magamra ejteném, de lábtolóba lehet tologatnék 200+-ot is, valószínűbb.

2017. ápr. 5. 00:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem az butaság,"mindenki" többel guggol mint amivel tud fekvenyomni. Az hogy Te nem guggolált így előfordulhat hogy kevesebel tudz. guggolás több mint 1,5x akkora alapesetben.

Az hogy mekkora probléma azt nem lehet tudni az hogy ropog nem feltétlenül jelent rosszat. Ha nem fáj és nem szűnik ezek hatására és nem rosszabodik akkor szerintem nem gond.

2017. ápr. 5. 00:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Fájni nem fáj, bár pont most guggoltam és akkor volt, hogy kicsit rossz helyre roppant a térdem, és az picikét rossz érzés volt... :D Fájt egy kissé, és megtorpantam, de pld. a bokánál egyáltalán nem fáj, de valamiért mindig ropog, a térd meg ritkán ropog, ált. nem az ink. ha ropog, akkor kellemetlenebb.
2017. ápr. 5. 01:03
 5/7 anonim ***** válasza:
az is lehet hogy gyengég a térdszalagjaid. Nem egyszerű.
2017. ápr. 5. 01:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha félsz a sullyal guggolástól, hát guggolj saját sullyal... aztán ha már fel tudsz ugrani 1 lábon guggolásból 15*, ráérsz akkor sullyal guggolni.
2017. ápr. 5. 05:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne, hogy jó a technikád? Például alapvető, hogy a sarkad ne emelkedjen fel guggolas kozben, es ne is forogjon a talpad kozben, a terdeidet kifele feszitsd, csipovel vezesd a mozgast, mellkasod elore nezzen. Ameddig suly nelkul nem tudsz ráulni a vadlidra kenyelmesen, ugy, hogy a sarkad lennt marad, szerintem addig csak a mobilitasodon dolgozz. Ha nem telitalpon, labujjhegyekre csuszo sulyponttal kezdesz el guggolni, az borzaszto lesz, de minimalis nyujtassal szerintem hamar le lehet guggolni suly nelkul. Ha a technika megvan, akkor egy kemeny talpu, kisse magasitott sarku cipo az idealis guggolashoz, illetve a terded meg tudod kimelni egy terdgumival (ebbol a ertelmesek sajnos dragak)
2017. ápr. 5. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!