Guggolással kapcsolatos kérdés?
Jah szivacsot kell kérni azt sanyi.
Nekem elől guggolásnál lesz mindig véraláfutásos a vállam vagy a csöcsöm
Mutatok egy cikket, amiben tényleg minden benne van, amire csak szükséged lehet, több is, mint amit kérdeztél, és a leghasznosabb, amit eddig olvastam:
Amúgy ha jó helyre teszed a rudat, szerintem szükségtelen mindenféle kiegészítés. Természetes, hogy először fáj, nekem is fájt, de egészen hamar, egy-két hét alatt ez teljesen elmúlt, hozzászoktam a terheléshez.
Szerintem rossz a technikád. Ha a helyes testtartással guggolsz, a hátadon lesz egy árok, amibe a rúd tökéletesen belefekszik, olyan stabilan, hogy szinte fogni se kell a rudat, nem esik le.
Másrészt, csak akkor guggolj rúddal (pláne ha fájós a derekad) ha a következő feladatot meg tudod csinálni: odaállsz a falhoz, vállszéles terpeszben, úgy, hogy a lábujjaid hozzáérnek a fal aljához. most guggolj le teljesen, a lábad közé. ha hozzáérsz a falhoz (akár térddel, vagy orral) vagy ha a gyakorlat során a sarkad elemelkedik a földtől, akkor nem vagy képes a guggolást végrehajtani, a helyes formában. Ha ennek ellenére is erőlteted, borítékolható a derékfájás és a térdproblémák.
Ami nem jó semmire (max. egyensúlyra), mert hiába csinálsz meg tucatnyit, ugyanúgy vékony marad a lábad, nehezíteni meg nem lehet súlyok nélkül.
A guggolással kapcsolatban vannak nagyon jó angol nyelvű Youtube-videók (pl. Alan Thrall videói), de a magyar Powerbuilder e-könyv és Facebookos csoport is hasznos infókat nyújt (utóbbiban ha feltöltesz videót magadról, kielemzik a guggolásodat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!