Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Felsőtest és has izmosítása,...

Felsőtest és has izmosítása, gerincferdülés esetén?

Figyelt kérdés

Sziasztok, tehát körülírom, miben is kérnék tanácsokat.

3 éve 59 kg voltam a 177 centimhez, mindig is sovány alkat voltam (szerintem ektomorf). Ezen a sok evés segített, most 74 kg vagyok. Ülő munkát végzek, heti 1x focizok. Súlyomból veszíteni nem igazán szeretnék, cél az izmosodás, erősödés.

A lényeg, hogy amit felszedtem, szinte minjden hasra ment.

Tehát izmos láb, pocak és vékony kezek, ezen kéne segíteni :D

Két fő probléma van:

1. Ezdőterem csak 50 kilométerrel arréb van, tehát otthon megoldható kellene, hogy legyen.

2. Gerincferdülésem van. Felülések könnyen mennek, de utána nagyon fáj a hátam. Vagy, ha pl pakolok egy zsák burgonyát (kb 35 kilogramm), egy-két nap hátfájás.

Étkezési szokásaim vegyesek. Boltba kenyeret szoktam vanni, zöldségek sajátok, sajt, tej szintén saját, ahogy a hús is. Nem szoktam túl zsirosat. Gyümölcs minden nap. Feleségem főz, tehát gyorskaja ritkán, havi 2x általában. Folyadék napi 2 liter víz, + tea / kompót (saját gyümölcsből) :)

Eszközeim sajna nincsenek itthon, régről maradt 2 db 5 kilós súlyzóm, ennyi az egész.

Nem vagyok otthon a témában, szóval ne röhögjetek ki :D

2017. márc. 27. 21:09
 1/3 Zedricht ***** válasza:
Felülés felesleges, és nem tesz jót igazán, főleg hosszútávon. Sajnos ha van pocak az az edzéstől nem múlik el, csak fogyástól. Annyi lehet, hogy izmosodsz, de a pocak marad, utána pedig szálkásodsz egy kicsit, vagy csak fogysz de akkor a katrjaid még kicsik maradnak.
2017. márc. 27. 21:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp otthon szeretnél edzeni, akkor amit különösebb tanulás nélkül azonnal elkezdhetsz az a húzockodás és a fekvőtámaszozás, ezeknek lesz értelme. Ha túl könnyen mennek később mindkettőt tudod súllyal is csinálni. Ha veszel egykezes súlyzókat karozni is fogsz tudni, és vállazni, (meg mindent amit egykezes súlyzókkal lehet :D), ezeknek a használatához viszont már nem árt egy kicsit tanulgatni. 2 db 20 kilós (20 kilóig változtatható) súlyzó megérheti, hogyha kihasználnád őket, és nem csak porosodnának. A gerincproblémád javítására otthon nyújtásokat tudsz végezni, ezt ki tudod tapasztalni, hogy mik azok amitől jobbnak érzed. Azonban ettől sokkal jobb lenne ha edzőteremben tudnád erősíteni a gerincmerevítő izmaidat és a törzsedet, ehhez viszont igen technikás gyakorlatokat kell megtanulnod. Másik alternatíva: húzockodás, fekvőtámaszozás mellé egy bokszzsákot veszel otthonra, ezzel is tudsz rengeteget mozogni, szerintem a gerinced és a vállaid is meghálálják az ülőmunka mellé. Itt fontos a bemelegítés, meg, hogy azért ha csak "mozgás"-ként csinálod akkor is valahonnan az ütések alapjait megtanuld.
2017. márc. 27. 21:24
 3/3 anonim válasza:

Ha van rá lehetőséged lovagolj erősíti a hátizmokat ,valamint vannak kifejezetten gerincbarát gyakorlatok is.Én is gerincferdüléses voltam

+ a medencém is elvolt tolódva 3 centiméterrel igaz évekbe telt de rendbe jöttem.

Meg nem árt egy gyógymasszőrt vagy csontkovácsot felkeresni ha orvosolni akarod az alapproblémát .

2017. aug. 23. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!