Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gerincferdülés javítására mit...

Gerincferdülés javítására mit ajánlatok?

Figyelt kérdés
Gerincferdülésem van. Melyik gyakorlatokkal segíthetnék ezen?

2016. okt. 6. 17:23
1 2
 1/15 anonim válasza:
Úgy tudom,a hátúszás jó rá
2016. okt. 6. 17:42
 2/15 anonim ***** válasza:

Úszás a legjobb.

Dokim azt mondta, ha elég erős lesz a hátizmom, az majd helyrerakja a gerincet is, csak ésszel eddzek.

2016. okt. 6. 17:43
 3/15 anonim ***** válasza:
0%

Az úszás nem izmosít.

a hátúszás mozdulata 1 az 1be a tolódzkodás, ami mell gyakorlat ...

itt nagyjából össze van írva.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..

2016. okt. 6. 18:18
 4/15 anonim ***** válasza:

Senki sem mondta, hogy az úszás izmosít.

Súlyzós edzés mellett mondta, hogy ússzak is és eddzek ésszel és jó lesz.

2016. okt. 6. 18:20
 5/15 likebike ***** válasza:
Nem is az izmosításról volt szó...
2016. okt. 6. 19:05
 6/15 anonim ***** válasza:
50%

tudom, hogy itt a gyk-n 0iq jú emberek vannak, de azért az izomtömeg és az erő között elég szoros kapcsolatot nem kéne tagadni.

A doki is megmondta, hogy a hátat kell erősíteni, cak épp az úszás kardio edzés.

Valamit rosszul tudok??

2016. okt. 6. 19:16
 7/15 A kérdező kommentje:
Járok kondizni, de a gerincem kímélem, és ott milyen gyakorlatokat végezhetek. Úszásra nincs lehetőségem jelenleg.
2016. okt. 6. 20:11
 8/15 anonim ***** válasza:
Menj el egy jó csontkovácshoz, nekem anno az helyretette. Persze függ attól is, mennyire ferde a gerinced. Nem egy kellemes dolog, meg félelmetes ahogy ropogtatják a csigolyáidat, de ki lehet bírni.
2016. okt. 7. 08:41
 9/15 anonim ***** válasza:
41%
Javaslom, hogy menj el egy képzett gyógytornászhoz (pl. Schroth-terápiában jártashoz). Ők általában képben szoktak lenni abban is, hogy melyik orvos igazán jó. Gerincferdüléssel edzeni egyáltalán nem vicc, tényleg kéne egyeztetned szakemberekkel.
2016. okt. 7. 10:38
 10/15 mannnocska ***** válasza:

Állapot súlyosságától függően gyógytorna. Minél szrabb a helyzet annál többet! Vagy minél hamarabb eredményt akarsz.

Én alapból nem ajánlom a súlyzós edzést, tudom hogy mindenki le fog hurrogni, de én is jártam hasonló cipőben, és ha alapvetően nem tudod egyenesen tartani magad, helytelenül fogod kivitelezni a gyakorlatokat (még ha külső szemlélő ezt nem is látja), és féloldalasan fogsz fejlődni, ami a gerincferdülést csak súlyosbítja.

Szakemberre kell bízni, nem véletlenül vannak ezek.

Úszás mindenképp jó egyébként, de csak kiegészítésnek. Ez olyan kérdés, mintha megkérdeznéd, hogy éhes vagyok, mit csináljak?

a) egyél egy kis édességet, mondjuk tortát. (ez a súlyzós edzés)

b) dobj be egy szenyát. (ez az úszás)

c) egyél egy komplett ebédet (ez a gyógytorna)

Szal a súlyzós edzés ugyan lehet segít először, de utána csak még "éhesebb" leszel, még nagyobb lehet (hangsúlyozom LEHET) a probléma.

Az úszás már valami, és bizonyosan jó irány, de a tényleges megoldás az a gyógytorna. Orvos ha jól tudom előírhat neked ilyet, és akkor ingyenes is. Ha megvan a jó viszony a dokival, akkor kérésre / alapból előírja, ha nem, akkor egy kicsit "hatni kell rá".

Én (édesanyám) fizettem mint a katonatiszt anno, de nagyon látványos volt a fejlődés. Mindenképp orvossal konzultálj amúgy az ügyben, ha kell kérjetek ki másod, harmadvéleményt is, és kérjed hogy aktívan segítsen ezen, ne ilyen "há ússzá me az jó" tanácsokkal lásson el. Nem a szoci időket éljük, ezekre van megoldás már régóta.

2016. okt. 7. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!