Jó ezek gerincferdülés enyhítésére, javítására?
1 éve voltunk orvosnál mondta hogy gerincferdülésem van.De ez már sajnos 10 éves korom óta létezik.Gyors testmagasság növekedést nem követték a csigolyák.Kaptam egy speckó párnát és egy vállra helyezhető gumi "fűzőt".Mellkasnál össze tépő zárazom és ez megtartja a hátam.
1 hónapig kb használtam ezeket utána nem.Most újra elővettem.
De azóta lett bokasúlyedésem is.
Az lenne a kérdésem hogy bokasúlyedésre milyen talpbetétet ajánlanátok ?
A gerincemre milyen gyakorlatokat végezzek ?
Én eddig ezeket találtam
-felhúzott lábakkal hasprés (hát szorosan a földhöz szorítva)
-négykézláb helyzetből kar-lábemelés (feszes háttal)
-mint az előző csak fekve mindezt 20-40-es ismétlés számmal
-írnám ide az úszást is mint tevékenységet de sajnos nem találtam még eddig közelben lehetőséget rá
Két éve járok konditerembe is ez esztétikailag javított a hátamon szemből szép v alakú hát de már hátúról vagy oldalról észrevehető az s alak :(
Hát, nem tudom, hogy az én szememmel van-e baj, de én semmi kirívót nem látok azokon a képeken...
Szegény, amúgy tudom milyen érzés, nekem is gerincferdülésem van, csak nekem C alakban, úgyhogy a tornákat illetően nem tudok segíteni.
Bocsi, hogy semmi hasznos infót nem tudtam adni. Csak gondoltam, jól esik, ha tudod, hogy más is jár hasonló cipőben...
találtam pár hasznos videót azt összesűrítettem 10-15 percre aztán majd növekedik mert sok végrehajtása nehezebb mint egy konditermi edzés :D
máshol írták ha már törekedsz a jó tartásra kihúzod magad akkor romlani már biztos nem fog
konditermet illetően meg sajna eléggé le kell építeni az edzés amit lehet ülve végezni vagy falna támaszkodva t-rudas evezés-döntött törzsű evezés kilőve lábazást illetően nagy súlyos 8-6 ismétlés alatti guggolás is
kilőve helyette lábtoló és majd csak edzés végére guggolás kis súllyal magasabb ismétléstartományban
azért írok ilyen regényeket kb mert hátha van rajtam kívül 1-2 gerincferdüléses badys itt :)
16/F
Ebben a kihúzod magad és nem romlik dologban lehet valami, mert engem elég sokat b@szogat a család, hogy húzzam ki magam, és már csak miattuk is kihúzom, hogy hagyjanak békén, és tényleg, nem romlott az állapotom, igaz, nem is javult, de nem is romlott.
Nekem anno azt mondták, hogy aki gerincferdüléses, annak egész életében kell majd tornázni, hát, ez elég szívás...
Én is most akarom újrakezdeni, mert egy jó ideje nem csináltam, meg félek, nehogy elkezdjen fájni a hátam, mert sokat olvastam olyan gericferdülésesekről, akiknek a fiatal koruk ellenére fáj a hátuk, úgyhogy azt jó lenne elkerülni...
Jól hangzik, amit a konditeremben csinálsz, de lány létemre sajnos halvány lila gőzöm sincs, hogy mit takarnak ezek a dolgok. :)
Amit még hallottam, hogy a callanetics nagyon jó a gerincre is, de az ugye hölgyeknek lett kitalálva, bár én néhány videóban láttam, hogy férfiak is csinálják, meg a kék callanetics könyvben is szerepelnek férfiak, esetleg annak járj utána...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!