Mi az a funkcionális edzés?
Figyelt kérdés
Akárhogy keresgéltem a neten, nem találtam, mire gondolhatnak ezzel a fogalommal. Mitől funkcionális egy edzés? A Kettlebell pl. - amit ugyanúgy lehet izomépítésre használni, mint a hagyományos konditermi edzést, lévén súlyzóról van szó - ide tartozik?2017. márc. 21. 15:12
21/25 anonim 

válasza:

"Bármilyen gyakorlatot tudok úgy csinálni, hogy az állóképességed növeld, csak le kell csökkenteni az intenzitást és növelni a volument. Ettől nem lesz valami funkcionális vagy nem funkcionális."
de igen... pontosan ettől lesz a funkcionális edzés, funkcionális edzés...
pont ugyan olyan ez, mint a vegetáriánus, meg a lakto-ovo vegetáriánus... a vega szerint a lakto ovo nem is vega....
hiába mondom én, hogy funkcionális edzést végzek, mert jön a te fajtád, aki nem ismeri el a létezését és lehurrog a francba...
nem mondta, hogy jobban megedzene bármit, nem mondtam, hogy felveszem a versenyt erőemelőkkel vagy strongmanekkel, vagy bárkivel... én pusztán azt mondtam, hogy ez az edzés több izom állóképességet ad, mint a testépítés.
22/25 anonim 

válasza:

cortez, amúgy ez a rákos dolog ezt, most csak úgy mondtad, vagy érintett vagy?
23/25 Cortez70 

válasza:

Hasnyálmirigy dagantom van. Ősszel műtöttek, de nem tudták kiszedni, mert nagy volt már és ránőtt egy érre. Utána kaptam 6 kemot, így összement felére. Most várom az újabb műtétet, talán ki tudják venni. De edzek most is, nem hagyom el magam.
24/25 anonim 

válasza:

Kis túlzással évek óta nem mentem 10 ismétlés fölé. Kifejezetten erőemelő beállítottságú edzést végzek, mellette sok aerob jellegű mozgásforma, hogy rendben legyen a ketyegő. Abszolút nem csinálok köredzéseket, szuperszetteket, saját súlyos gyakorlatokat, nyujtani és mobilizálni szoktam ennyi. Most épp építkezek egy saját ingatlant újítok kőműves rokonnal éa ugyanúgy bírom a földkitermelést, cipekedést, mint ő aki 20 éve csinálja. Pedig elvileg nem vagyok funkcionális csak egy szar "hobbigyúrós". Erről ennyit.
25/25 anonim 

válasza:

Kajak kiemeltél egy több, mint 5 éves kérdést, tisztelt kérdező? Azóta se tölt be a google, csak a gyakorikerdesek.hu? 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!