Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi az a funkcionális edzés?

Mi az a funkcionális edzés?

Figyelt kérdés
Akárhogy keresgéltem a neten, nem találtam, mire gondolhatnak ezzel a fogalommal. Mitől funkcionális egy edzés? A Kettlebell pl. - amit ugyanúgy lehet izomépítésre használni, mint a hagyományos konditermi edzést, lévén súlyzóról van szó - ide tartozik?
2017. márc. 21. 15:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
48%
csinállj meg most egy 5perces plank-et, aztán mondd, hogy az állóképesség csak a szív és érrendszer, minden más pedig hablatyolás...
2017. márc. 21. 18:30
 12/25 anonim ***** válasza:
75%
Odarakok egy strongmant költöztetni akármelyik funkicó bajnokot lehagyja errőp csak ennyit. És aligha csinál 100 fekvőket meg húzódzkodásokat. A derekadat pedig ezek a dolgok pláne nem védik meg. Az a gond, hogy hobbi gyúrós voltál, ahogy mondod. Fogalmad sincs az igazi erőedzésről, meg szartál a stabilizáló izmaidra is.
2017. márc. 21. 18:32
 13/25 anonim ***** válasza:
Meg tudok csinálni egy 5 perces planket képzeld el.
2017. márc. 21. 18:32
 14/25 anonim ***** válasza:
36%

" 100 fekvőtámasztól te ugyan mennyivel fogsz jobban dobozt, vagy szekrényt cipelni?"

amúgy úgy, hogy nem fárad el a derekam, a hátizmaim, a gerincem tartóizmai mikor hosszú hosszú ideig kell megfeszítve lenniük... pontosan emiatt születik az a sok sok legenda a kőművesekről akik kiröhögik a gyúróst, mert nem bír cementeszsákot pakolni, talicskát tolni...

mert az izomzata nem arra van berendezkedve, hogy hosszú időn át tartson, hanem arra, hogy emel, aztán letesz...

2017. márc. 21. 18:35
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
nagy a szád... de befejeztem, leírtam a véleményem, te is a tiedet, én nem vitatkozom hülyékkel... a kérdező meg majd eldönti kinél lát több logikát.
2017. márc. 21. 18:36
 16/25 Cortez70 ***** válasza:
31%
5 perc plank az semmi. Rákosan és hasi sérvvel is sima ügy.
2017. márc. 21. 18:37
 17/25 anonim ***** válasza:
83%
Ja mert a húzódzkodás meg a fekvő az jobban megedzi a gericmerevitő mélyizmokat meg az alsó hátat ugye, jobban mint a felhúzás meg a guggolás. Az a baj, hogy megint hülyeségeket pofázol. Sztereotíp marhaságokat. Az nem bírja a cementes zsák pakolást aki lejár a terembe pinalegyezgetni, mellette pedig az állóképességét leszarja, de az átlag hobbistának ereje sincs. Ebből ti levezetitek, hogy a sulyzós edzés nem funkcionális.
2017. márc. 21. 18:38
 18/25 anonim ***** válasza:
12%

az a baj, hogy mindenáron kötözködni akartok, és rohadtul nem fo9gjátok fel, mit írtam...

nem mondtam, hogy jobban megeddzene bármit, azt mondtam, hogy az egyik IZOM-ÁLLÓKÉPESSÉGET ad a másik meg ERŐT...

2017. márc. 21. 18:41
 19/25 Cortez70 ***** válasza:
Te kezdted az egész kötözködést. Olvasd vissza mit írtál.
2017. márc. 21. 18:43
 20/25 anonim ***** válasza:
83%
Nem, az a baj, hogy totál laikus vagy aki okosodik és erősíti a sztereotíp marhaságokat. Bármilyen gyakorlatot tudok úgy csinálni, hogy az állóképességed növeld, csak le kell csökkenteni az intenzitást és növelni a volument. Ettől nem lesz valami funkcionális vagy nem funkcionális. Itt emberi hiányosságokat próbálsz ráhúzni gyakorlatokra és edzésmódszerekre. Ez a vita ugyanolyan hazug és értelmetlen, mint mikor azt hazudja valaki, hogy merev leszel a nagy súlyoktol.
2017. márc. 21. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!