Mi az a funkcionális edzés?
8 éve voltam hobbigyúrós és én is baromságnak tartottam a funkcionális edzés szót, csak aztán kijöttem New Yorkba, és ami melót bátyám szerzett nekem azt utáltam mint a szart, mert az árnyékában kellett léteznem... így aztán elmentem költöztető céghez... ez a legkeményebb meló, sokszor van olyan, hogy pl 200kgos ebédlőasztalt kell feljuttatnunk a 40.re úgy, hogy az nem fér be a liftbe... hiába vagyok erős, egyszerűen nem bírta a derekam... ott ajánlgatta nekem az egyik spanyol srác, hogy menjek el vele funkcionális edzeni... és itt jön meg az értelme a 100fekvőtámasznak, meg az unásig húzódzkodásnak... mert ha sokáig kell tartanod magadat, ahhoz bizony brutális izom állóképesség kell...
átlag gyúrós szemében meg állóképesség = kardió...
hát nem, nem csak a szívednek kell állóképesség...
hiába tud valaki felhúzni 300-at, ha egy 50kg os dobozt nem tud cipelni 200métert... mivel annak, hogy felemelsz 300at, azon kívül, hogy az tök király, semmi funkciója nincs...
:) megint a magyar viszonyokból kiindulás :)
Manhattenben a lábadat nem teszed be buildingbe melósként, ha a cének akinek dolgozol, nincsenek meg a megfelelő biztosításai. van olyan ház, ahová mi sem mehetünk, mi oda tudunk menni, ahová elég az a biztosítás ami a cégönknek van, aminek az ára 1millió dollár... ez egy 15 fős cég... így aztán nyílván magas a bérünk is... itt mindenki aki költöztető cégnél dolgozik, 2-3-4 évet bírja, aztán hazamegy, vagy itt kezd valami saját bizniszt, manhattenben nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy nem edzünk... nem azért kapok napi $330-t, hogy "majd" beleedződjünk a melóba... itt ezt bírod, vagy belerokkansz... akkor viszont kirak a főnök a kórháznál és mivel fekete munkás vagy, nem is ismernek többé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!