Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi az a funkcionális edzés?

Mi az a funkcionális edzés?

Figyelt kérdés
Akárhogy keresgéltem a neten, nem találtam, mire gondolhatnak ezzel a fogalommal. Mitől funkcionális egy edzés? A Kettlebell pl. - amit ugyanúgy lehet izomépítésre használni, mint a hagyományos konditermi edzést, lévén súlyzóról van szó - ide tartozik?
2017. márc. 21. 15:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
39%
Ez egy kreált szó amivel a sok infantilis szeret tetszelegni. Kb. Arra mondjuk, hogy funkcionális aminek a hétköznapokban is hasznát veheted. Ebből aztán jön a pötsméricskélés különböző edzésnemek között, hogy ki a fuckionálisabb, meg ki nem, persze értelmetlen módon.
2017. márc. 21. 15:54
 2/25 A kérdező kommentje:
#1 Én is csak valami ilyesmire tudok gondolni.
2017. márc. 21. 15:56
 3/25 anonim ***** válasza:
37%
Számomra pl. funkcionálisabb az, ha fel tudok emelni nagy súlyt, vagy a fejem fölé kinyomni, mint az, hogy tudok e kézen állni, meg sokat húzódzkodni. Más meg totál nem ért ezzel egyet ez van.
2017. márc. 21. 15:57
 4/25 Cortez70 ***** válasza:
37%
sznob baromsag az egész, hogy legyen miért összeugrasztani az embereket.
2017. márc. 21. 16:18
 5/25 anonim ***** válasza:
0%
Akik nem akarnak munkát fektetni a nehéz súlyokkal való edzésbe, azok szokták ezt a kifejezést használni és inkább csinálgatnak baromságokat "funkcionális edzés" néven, mint, hogy edzenének keményen.
2017. márc. 21. 17:05
 6/25 A kérdező kommentje:
#5 Vettem már részt ilyen ún. funkcionális edzésen, de nem úgy tűnt, hogy nem lenne kemény. Időnként nagy súlyok is előkerülnek.
2017. márc. 21. 17:26
 7/25 anonim ***** válasza:
54%

8 éve voltam hobbigyúrós és én is baromságnak tartottam a funkcionális edzés szót, csak aztán kijöttem New Yorkba, és ami melót bátyám szerzett nekem azt utáltam mint a szart, mert az árnyékában kellett léteznem... így aztán elmentem költöztető céghez... ez a legkeményebb meló, sokszor van olyan, hogy pl 200kgos ebédlőasztalt kell feljuttatnunk a 40.re úgy, hogy az nem fér be a liftbe... hiába vagyok erős, egyszerűen nem bírta a derekam... ott ajánlgatta nekem az egyik spanyol srác, hogy menjek el vele funkcionális edzeni... és itt jön meg az értelme a 100fekvőtámasznak, meg az unásig húzódzkodásnak... mert ha sokáig kell tartanod magadat, ahhoz bizony brutális izom állóképesség kell...

átlag gyúrós szemében meg állóképesség = kardió...

hát nem, nem csak a szívednek kell állóképesség...

hiába tud valaki felhúzni 300-at, ha egy 50kg os dobozt nem tud cipelni 200métert... mivel annak, hogy felemelsz 300at, azon kívül, hogy az tök király, semmi funkciója nincs...

2017. márc. 21. 18:12
 8/25 Cortez70 ***** válasza:
Nem mindenki melozik költöztető cégnél. Ha meg mégis, akkor abba erősödsz bele. A legtöbb melós nem csinál fekvőtámaszokat, mégis bírják.
2017. márc. 21. 18:20
 9/25 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj már de a 100 fekvőtámasztól te ugyan mennyivel fogsz jobban dobozt, vagy szekrényt cipelni? Tényleg nem tudsz elképzelni olyan helyzetet az életben amikor jol jön az, hogy több mázsát meg tudsz emelni? Ugyanmár. Itt csak annyi a lényeg, hogy az erő mellet nem szabad elhanyagolni az állóképességed, a szív és érrendszered. Minden más csak hablatyolás.
2017. márc. 21. 18:28
 10/25 anonim ***** válasza:

:) megint a magyar viszonyokból kiindulás :)

Manhattenben a lábadat nem teszed be buildingbe melósként, ha a cének akinek dolgozol, nincsenek meg a megfelelő biztosításai. van olyan ház, ahová mi sem mehetünk, mi oda tudunk menni, ahová elég az a biztosítás ami a cégönknek van, aminek az ára 1millió dollár... ez egy 15 fős cég... így aztán nyílván magas a bérünk is... itt mindenki aki költöztető cégnél dolgozik, 2-3-4 évet bírja, aztán hazamegy, vagy itt kezd valami saját bizniszt, manhattenben nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy nem edzünk... nem azért kapok napi $330-t, hogy "majd" beleedződjünk a melóba... itt ezt bírod, vagy belerokkansz... akkor viszont kirak a főnök a kórháznál és mivel fekete munkás vagy, nem is ismernek többé...

2017. márc. 21. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!