Edzéstervhez kérek segítséget?
Régebben jártam edzeni, aztán egy évig teljesen kihagytam mindenféle mozgást, műtétek is voltak (ezek egyenként több hét teljes inaktivitással jártak).
Nő vagyok, 57 kg, ebből kb 7 kg zsírfelesleggel (és fene tudja mennyi izmot vesztettem, amit szeretnék majd visszanyerni).
Tegnap ismét elmentem edzeni, személyi edzővel. Jól átmozgatott. A héten csak olyan napon tudnánk a társammal lemenni, amikor az edző nem ér rá. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy milyen edzéstervet állítsak össze magamnak.
Amit tegnap csináltunk (bocsánat, a gépek nevével mindig gondban vagyok):
- 4x15-ös szett lábtoló (?) géppel - amin fekve, talppal nyomja felfelé a súlyt az ember
- bokára erősített pánttal hátrafelé lábemelés csigás gépen, 4x15 lábanként
- evezőpad, 4x15
- 4x15 fekvenyomás 20 kg-os rúddal
- 3x20 hasprés
- 4x1 perc planking
- 4x15 oldalemelés 2 kg-os kézisúllyal (könyök felfelé fordítva, kancsóból öntő mozdulat)
- 4x15 vádligépen (súly a vállon, álló helyzetben vádliból emelve)
Előtte természetesen bemelegítés, utána alapos nyújtás.
A következő alkalomra kérhetnék segítséget hozzáértőktől, hogy mit csináljak, ami kb másfél órát kitölt?
"Gyenge" pontjaim, amit leginkább erősíteni szeretnék, mert látványosan kevés az izmom: váll és fenék.
Amit genetikai okból egyáltalán nem szeretnék erősíteni: belsőcomb. Tehát a combközelítő gép az egyetlen, amit nem szeretnék használni.
A súlyokat be tudom lőni érzésre, hogy ne legyen se túl kevés, se túl sok, bár úgyis az alsó határon vannak még.
Köszönöm a linket!
Még egy kérdést beszúrnék: ha a fő célom az, hogy formásabb legyek (egyelőre), akkor feltétlenül választanom kell a fogyás és a tömegelés között?
Mivel tesztoszteronból elég minimális mennyiség van a szervezetemben, úgysem leszek férfiasan izmos - időm se lenne rá munka és család mellett.
Ha esetleg valaki étkezési tervet/recepteket is tud linkelni, nagyon megköszönném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!