Hogyan kezdjek el itthon edzeni?
Fekvőtámaszok, mehet szűken, közepesen, dzélesen. Tolódzkodás, húzódzkodás. Guggolások.
Ilyen alapok először, és persze ennek variációi.
Később ha úgy érzed szerezz be súlyokat.
Szerintem eleinte éppen elég, ha csak otthon fekvőtámaszokat és felüléseket nyomsz és esetleg ha van rúd akkor azon felhúzásokat csinálsz, ez remekül kondícióba tartja a felsőtestet, de a lábat sem szabad soha elhanyagolni, a futást és guggolást ajánlóm, de ezen kívül rengeteg gyakorlat van még felsőtestre és lábra is egyaránt. Néhány példa, ha néha szeretnél változatóságot vinni a dologba
pl.:
-tricepszre: A kezedet leteszed egy székre és a lábadat kinyújtód előre, majd szép lassan leengeded magad úgy, hogy nem ülj le a földre hanem párcentivel maradj fölötte, majd nyomd vissza
-has: Egy rúdon lógva lábemeléseket csinálsz, kezdetben hajlítva és a már jól megy és nagy számmal megtudsz belőle csinálni utána jöhet ugyanez nyújtott lábbal
-láb: arra pedig még jó a jól ismert kitörés, amikor az egyik lábad elől van a másik pedig nyújtva hátul és így váltakozik a két láb, fontos hogy az elől lévő láb térde ne legyen előrébb mint a lábfej
-derék: alkartámaszt ajánlóm, ami annyi az egész, hogy lemész fekvő támasz helyzetbe majd leteszed az alkarod és ami nagyon fontos, hogy egyenes derékkal így tartod néhány másodpercig ( én pl 10mp kezdtem és mostanra már akár 5p-ig is képes vagyok tartani)
Az, hogy nincs eszközöd, nem kifogás.
Két 2 literes palackot megtöltesz sóderrel…
Fekvőtámasz szélesen, -szűken, tolódzkodás székek között, invertált evezés asztallap alatt, guggolás, kitörés, bicepsz, alkartámasz, sasprés, nyújtott lábemelés hátonfekvésben, orosz twist súllyal, felülés, nyújtott láb oldalraengedése hátonfekvésben.
Íme egy otthoni edzéslehetőség:
Ez pedig a különböző edzésfelépítésekről szól:
sasprés=hasprés
Éljenek a sasok :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!