Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A vegánok, vegetáriánusok...

A vegánok, vegetáriánusok étrendje hogy néz ki?

Figyelt kérdés
Gondolom nem minden nap bab meg lencsefőzeléket esznek

2017. febr. 28. 17:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy vega vagy vegán...

Én nem vagyok vega sem, de szinte nulla húst eszem (mondjuk 10 dkg pár havonta). Az étrendem elsősorban tojásból áll szálkásításkor, némi olajos maggal, sajttal, zöldséggel, kókuszzsírral, kevés gyümölccsel.

Egy nyersvegánnak durván más az étrendje, de egy szénhidrátdúsan étkező sima vegánnak, sőt egy átlagos vegának is. Nálam kevés hüvelyes van (leszámítva a földimogyorót) és még kevesebb gabona (alapból semmi).

Ha kihagyom az állati fehérjét, akkor több hüvelyest , egyéb zöldséget és olajos magvat eszem, természetesen, de a gabona akkor sem a barátom, túl sok szénhidrátot hoz túl kevés fehérje mellett, nem opció számomra.

Személy szerint zöldborsórajongó vagyok, de van, aki csicseriborsót eszik. Simán kihagyható a bab és a lencse még vegánként is. De ha már száraz hüvelyes, ott a sárgaborsó is, azzal van a legkevesebb gond, magától szétfő főzeléknek.

Elég sok lehetőség van, ha csak egy sima kis vegán ételfutármenüt nézel, akkor is. A teljes vegán gasztronómia pedig elképesztő.

2017. febr. 28. 18:59
 2/6 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/user/spirroh

ő vegán, és majdnem minden videóban megmutatja mit eszik :)

mielőtt bárki betámadja, ő nem testépitő

2017. febr. 28. 20:06
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi,csak nekem kifejezetten tömegelôs vega étrend kell.(Imkább a vegetáriánus felé hajlok,szerintem nem éri meg kizárni minden tej meg tojás alapú dolgot)

De akkor ti minden nap főzeléket esztek?

2017. febr. 28. 22:55
 4/6 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, én nem vagyok vegán, csak ez a srác akit nézek az, gondoltam segit és/vagy érdekel :)

amit én nem értek, hogy pl tojást miért nem esznek...értem hogy állati eredetű de hát annak még nincs lelke csak egy nyamvadt tojás, akkor már a növénynek is lehetne lelke nade mindegy :D

én konkrétan akkor lennék vegán, ha az egész emberiség áttérne :'D

2017. febr. 28. 23:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy tömegelő-e az étrend, az a kalórián múlik (persze adott aktivitású...etc. egyedre nézve, amitől az egyik ember fogy, attól a másik hízik).

Gondoltam, a fehérje érdekel legjobban, azt beviszed, amiből jónak látod (vegánként komplettálsz), figyelsz más tápanyagokra is, kitalálod a makróidat... A puszta energia nem gond, arra sok lehetőséged van, zsír is, szénhidrát is.

Nemcsak főzelékek léteznek. A humusz vagy egy zöldséges rizs vagy egy kása nem főzelék. Sima vegaként pedig élhetsz állati fehérjén és zsíron némi nyers zöldséggel s gyümölccsel is. Nem kell főzeléket enned, ha nem akarsz.

2017. febr. 28. 23:36
 6/6 anonim ***** válasza:

#4: Más a hozzáállásuk, mint neked... Én csak a bolti tojást kerülöm, a házit nem, de én amúgyis önző vagyok. Ha növényi napokat tartok, az annak a jele, hogy egyik háznál sem tojnak a tyúkok, illetve épp keltet az, akitől a legtöbb jön... Túl egyszerű az élet tojással s csodálatos tápanyagforrás is, finom, gyors, miegymás.

De van, aki nem szereti, a vegán étrendet viszont igen. Annyi ok lehet rá, némelyiket meg is lehet érteni.

2017. febr. 28. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!