Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fekvenyomás edzésterv?

Fekvenyomás edzésterv?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja járok edzőterembe. Ma volt az első nap, amikor elkezdtem a fekvenyomást (20kg+rúd) könnyedén ment (3*12). Nem szeretném megerőltetni magam, szükségem lenne egy olyan edzéstervre, ami fokozatos, napokra bontott.

Üdv

2017. febr. 9. 20:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi az hogy ma volt az 1. nap amikor elkezdted a fekve nyomást és hónapok óta jársz terembe?!

Először is amikor elkezdted a súlyzós edzést végezned kellett egy minimum 4-5 hetes alapozó edzést hogy megtanuld a gyakorlatok helyes kivitelezését amibe szerepelnie kellett fekve nyomásnak.

2017. febr. 9. 20:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Teljesen el voltam tunyulva, ezért nem ugrottam neki a fekvenyomásnak. Először vállerősítő kondigéppel kezdtem, majd a mellerősítővel, eközben súlyokkal többféle gyakorlatot végeztem (tárogatás, fűrészelés, stb). Most már szerintem vagyok azon a szinten, hogy nem nyom agyon egy 10 kg os rúd súly nélkül, ezért kipróbáltam. Erre vonatkozólag kértem tanácsot. Nyilvánvalóan a napi edzéstervem nem a fekvenyomásból fog állni, de mint ahogy fekvőtámaszból is léteznek edzéstervek, gondoltam ebből is.
2017. febr. 9. 20:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Hányszor edzel egy héten?
2017. febr. 9. 20:43
 4/6 anonim ***** válasza:

tárogatás te jó isten...

csapass egy ICF5x5 tervet, vagy starting strength-et

icf-ben van karozás is, a starting strength meg erőre megy az alapgyakorlatokban, mindkettő jó lesz neked

2017. febr. 9. 20:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Kezdőként hiába tárogat agyba főbe a tömeget a nyomások fogják meghozni.
2017. febr. 9. 21:04
 6/6 anonim ***** válasza:

+ egy elbaxott agy izom kapcsolat nélküli tárogatás még tán veszélyesebb, mint egy kis súlyos fekvenyomás...

Am kérdező kezdjük ott, hogy meg kell ganulnod magát a gyakorlatot kivitelezni, ameddig az nem megy, addig ne az legyen a fő parád, hogy hányszor hány ismétlést csinállj... a fekvenyomás egy komoly teljes test gyakorlat, tanulmányozd a powerbuilder videóit youtubon és tanulj... mellesleg ne csak fekvenyomást sok mást is tanulhatsz tőlük.

2017. febr. 10. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!