Tudok a kreatintól tömeget pakolni magamra?
180cm és 64kg vagyok. Az évek során többszöri nekifutásra se jött fel rám 1-2kgnál több,hiába csináltam hónapokig edzés mellett,különböző tömegnövelő étrendeket.
Azt hallottam két embertől is,hogy erre a kreatin lenne a megoldás,viszont amennyire utánanéztem,nem találtam összefüggést a kettő közt.
Szerintetek?
Volt egy nagyjából ehhez hasonló étrendem: [link]
Kb 2hét után volt annyi változtatás,hogy 6étkezés helyett 4ben vittem be ugyanazt a mennyiséget.
Elvileg az edzéstervem is rendben volt.
Kb 2hétig volt fejlődés(nyílván amennyire ennyi idő alatt lehet),aztán semmi,4hónap után adtam fel.
Én akkor arra gyanakodtam,hogy nem kellett volna csökkenteni a 6étkezést 4-re,de azt mondták nincs összefüggés,a lényeg hogy meglegyen a napi 150gfehérje és a 300-400ch
Illetve pajzsmirigy túlműködésre is gyanakodtam,de ez se nyert.
A háziorvosomat megkérdezve,hogy kihez tudok ezzel fordulni,azt mondta,senkihez,törődjek bele,hogy ilyen alkat vagyok.
Ti tudtok valami okosat mondani erre ?
Az nem gond, hogy 4 étkezésed volt, eggyel is kéne fejlődni, ha az összbevitel OK s bírod.
Lehet, hogy keveset ettél, az embernek első körben ez jut eszébe. Ha nem jön a tömeg, akkor kalóriát kell növelni s megnézni, mi történik. Előre senki nem tudhatja, mennyit kell ennie.
Jól értem,ha legközelebb nekifogok, a legjobb amit tenni tudok,hogy növelem a kalóriabevitelt?
Az edzéstervet variáltam,és igyekeztem minél nagyobb súllyal minél kevesebb ismétlést a végére.
Illetve továbbra is érdekel,hogy az a két tag mitől szedett fel tömeget,mert egyikük állította,hogy azért hízott meg,mert a kreatint szedte és elfelejtett mellette edzeni.
A kreatinnak annyi a hatása, hogy nehezebben fáradsz el, tovább tudod végezni a gyakorlatokat, tarósabb periódikus mozgás formákat tusz végrehajtani. A kreatin mellett a rövidebb pihanő is elég a regenerálódáshoz. Vagyis a kretin csak arra jó, hogy többet tudj edzeni vele.
Az izom építéshez fehérje kell, persze komplex táplálák kell hozzá, ami fehérjékben gazdag.
A kreatin felvisz egy kevés súly ill tömeg többletet, de az elhagyása után az a többlet le is fog menni és csak az marad meg amenyivel többert edzettél a keratintól könnyített módon.
Ami még segíthet az a HMB és még a citrulimnmalát, ami a szervezet aját L-arginin szintjét növeli, ezzel tágítja az ereket.
Szóval meg lehet támogatni a dolgokat, de ezek egyike se növeli az izmot, csak könnyíti a hozzá vezető munka végzését.
Ami meg minden nékül növeli az izmot, a növekedési hormonok és társai, azt ne akard szedni mert az életveszélyes, de mindenképp káros szövődményeket okoz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!