Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az ilyen edzés jobban fejleszt...

Az ilyen edzés jobban fejleszti az állóképességet, mint az olyan, ahol csak súlyzókkal dolgoznak?

2017. jan. 21. 13:46
 1/3 A kérdező kommentje:
2017. jan. 21. 13:49
 2/3 anonim válasza:

Ha elmagyarázod, hogy szerinted mi az állóképesség akkor pontosabb választ tudok adni.

Kigoogleztam mert konkrétan én magam sem bírtam szavakba önteni:

"Az állóképesség a szervezet azon képessége, amely a nagy mértékű fizikai terheléshez szükséges energiákat hosszú időn át biztosítja. Így az állóképesség a hosszú fizikai igénybevétel (sportolás, munkavégzés) egyik alapvető előfeltétele. Az állóképesség függ a keringési, légzési és az anyagcsere rendszerek minőségétől, a mozgáskoordinációtól, az izomzat felépítésétől.

Az állóképesség akkor fejlődik, ha a szervezet edzés hatására rendszeresen megfelelő fáradtsági szintre kerül."

Vagyis az állóképesség hosszú ideig tartó nagymértékű fizikai igénybevételhez szükséges. Ha Te is így gondolod akkor igen, a strongmanes és crossfittes gyakorlatok (nem néztem végig a videókat csak egy egy másodpercet láttam belőle) jobban fejlesztik az állóképességet mint a hagyományos testépítő gyakorlatok. Ezen felül a box, amihez nagyon kell az állóképesség, próbálj ki egy pár percig a zsákolást, erősebb tempóban.

Ha pedig súlyzós gyakorlatoknál maradunk akkor meg ott a HIIT.

2017. jan. 21. 17:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Összesen két kardió gyakorlatot végzett.A gumira ugrást meg a gumi görgetést.A kardió edzés az amikor a pulzusod huzamosabb ideig van a maximum közelében.
2017. jan. 21. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!