Az ilyen edzés jobban fejleszti az állóképességet, mint az olyan, ahol csak súlyzókkal dolgoznak?
Ha elmagyarázod, hogy szerinted mi az állóképesség akkor pontosabb választ tudok adni.
Kigoogleztam mert konkrétan én magam sem bírtam szavakba önteni:
"Az állóképesség a szervezet azon képessége, amely a nagy mértékű fizikai terheléshez szükséges energiákat hosszú időn át biztosítja. Így az állóképesség a hosszú fizikai igénybevétel (sportolás, munkavégzés) egyik alapvető előfeltétele. Az állóképesség függ a keringési, légzési és az anyagcsere rendszerek minőségétől, a mozgáskoordinációtól, az izomzat felépítésétől.
Az állóképesség akkor fejlődik, ha a szervezet edzés hatására rendszeresen megfelelő fáradtsági szintre kerül."
Vagyis az állóképesség hosszú ideig tartó nagymértékű fizikai igénybevételhez szükséges. Ha Te is így gondolod akkor igen, a strongmanes és crossfittes gyakorlatok (nem néztem végig a videókat csak egy egy másodpercet láttam belőle) jobban fejlesztik az állóképességet mint a hagyományos testépítő gyakorlatok. Ezen felül a box, amihez nagyon kell az állóképesség, próbálj ki egy pár percig a zsákolást, erősebb tempóban.
Ha pedig súlyzós gyakorlatoknál maradunk akkor meg ott a HIIT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!