Mennyire gáz, ha futás után súlyzózok?
Egy év kihagyás után 2 hónapja visszatértem a terembe. A céljaim: állóképesség növelés, fogyás és egy fenntartható egészséges életmód. (Ennek megfelelően tettem rendbe az étkezéseimet.) A probléma ott van, hogy nagyon szeretek futni, viszont csak úgy megy, ha az edzés elején csinálom. 30-40 percet szoktam futni váltakozó, hétről hétre egyre növekvő intenzitással. A súlyzós edzésből egyelőre a heti háromszori egész testes edzésnél tartok, de szorgosan növelem a súlyokat.
Mindenhol azt olvasom, hogy sokkal hatékonyabb súlyzózni és utána kardiózni. De nekem ez sajnos nem megy. A súlyzós edzés végére teljesen kihalok (az izmaim, nem az állóképességem) és amit igazán élveznék (a futás) arra alig marad erőm. (Az aerob kocogást nem élvezem).
Fordítva viszont nem érzem, hogy nagyon lerontaná a súlyzós teljesítményt.
A fogyás miatt kérdezem főleg, hogy ez így mennyire hatékony? Heti háromszor edzek, kb 1,5 óra összesen az edzés időtartama. Többször nem szeretnék edzeni a fenntarthatóság miatt. (Egy éve azért hagytam abba, mert kiégtem, nem élveztem). Szóval nem tudom/akarom a kardiót és az erősítést külön napra tenni.
25/L
Első vagyok.Szerintem amit olvastál, az kb. a Rubint Réka szerű 1 kilós kézisúlyzós "asszonytornára" vonatkozik. Azután biztos van ereje az embernek bármihez.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!