Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az izomtömeg csak közvetlen...

Az izomtömeg csak közvetlen az edzések után? Vagy az edzések között is nőhet a bevitt fehérjétől?

Figyelt kérdés
2016. dec. 15. 12:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az izom pihenés közben "nő", főleg alváskor.
2016. dec. 15. 12:49
 2/14 A kérdező kommentje:
De ezt úgy értem, hogy mondjuk hétfőn edzek, és akkor hétvégén is "nő" az izmom? Honnan tudja a test, hogy növelnie kell a tömegét?
2016. dec. 15. 12:51
 3/14 anonim ***** válasza:
Homeosztázis
2016. dec. 15. 12:58
 4/14 anonim ***** válasza:

A pontos folyamatokról is tuti lehet infót találni, az bizonyára erősen szakmai szöveg lesz.

Nekem elég annyi, hogy a terhelés hatására egyéb megfelelő feltételek mellett nő az izomtömeg. A mikroszakadások nem hipphopp regenerálódnak az edzés után, ehhez több idő kell. S akkor már megerősíti a test az izmokat. Ha renegerálódik, akkor edzhetsz is újra, de ez napokba telik. Még hogy gondoltad, hirtelen félóra alatt dekákat nő az izom?

2016. dec. 15. 13:11
 5/14 anonim ***** válasza:
*Mégis
2016. dec. 15. 13:11
 6/14 A kérdező kommentje:

Én nem a regenerációról beszélek hanem arról, hogy "NŐ" az izom. Az mitől nő?

Ha nem edzek de sok fehérjét viszek be magától nő? Vagy mi? Valamilyen szintű stimulációra csak szükség van.

Ha meg edzek, akkor attól, de hogyan? Nem értem.

2016. dec. 15. 13:16
 7/14 anonim ***** válasza:
Terhelés + pihenés + tápanyag = fejlődés
2016. dec. 15. 13:35
 8/14 anonim ***** válasza:
Az az egyik komponens hiányzik, akkor nincs fejlődés, ennyi.
2016. dec. 15. 13:36
 9/14 anonim ***** válasza:
edzestol az izom nem abban az ertelemben no, mint egy 14 evesnel, aki meg novekedesben van, hanem regeneralodik. el van szakadva mikro szinten, a regeneralodasnal meg vastagodik a rost, azert no. de teljesen uj rostok nem keletkeznek az embernel, csak a meglevok vastagodnak.
2016. dec. 15. 15:25
 10/14 anonim ***** válasza:
es addig regeneralodik, amig a szervezet ugy iteli meg hogy most mar teljesen regeneralodott.
2016. dec. 15. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!