Az normális, ha már 100 gramm fehérjétől keményebbnek érzem az izmaimat?
Eddig nem vittem be fehérjét, főleg zsírokon, szénhidráton éltem, de nem vagyok hízásra hajlamos. Közepesen vékony gyerek vagyok.
Tegnap elhatároztam, hogy veszek 4 kiló fehérjét és napi 100 grammot beviszek. Elég jó minőségű fehérjét vettem! De nincs benne semmilyen adalék, sem kreatin csak egy whey fehérje matrix.
Nos szóval tegnap megittam egy 3 adagos (kicsivel több mint 3x30g) shaket és este kicsit edzettem. Most keltem fel és azt érzem, hogy iszonyatos izomlázam van a hátamon, karomban, nyakamnál és megdagadtak az izmaim.
Beindult a fehérjeszintézis? Már egy nap alatt érzem a hatását? Ez normális? Eddig is edzettem néha (főleg saját testsúllyal) de sosem éreztem ilyet.
Örüljek? Ez normális jelenség?
Nem a fehérjét érzed.
Olvasgass még egy kicsit.
De mondom nem először edzek és sosem éreztem ilyen intenzív változást.
Fehérjét viszont évek óta először szedek most.
Fehérjétől nem dagadnak meg az izmaid. Nyilván eddig is ettél, különben már rég nem élnél, előtte pedig izomsorvadt lennél, ami csak feltűnik...
Nagyon, nagyon lassan épül be a fehérje, ezt te nem érezheted hamar.
Az edzéstől érezhetsz ezt-azt, szokatlan még neked a dolog. Plusz lehet, hogy beképzeled, hogy fehérje, az majd izmot növeszt... Amit tényleg megtesz bizonyos feltételek esetén, de csak lassanként. S mindenki eszik fehérjét, az élethez igen alaposan szükséges s ha eszel, nem kerülheted el, maximum nem eszel eleget. A rizsben is van, a kenyérben is van, a zöldségben is van, a diós süteményben is van. De remélhetőleg eszel ennél fehérjedúsabb dolgokat is.
Nem a fehérjét érzed, hanem valószínűleg nem edzettél egy ideje, vagy nem ilyen keményen. Illetve ilyenkor hajlamos az ember jobban összpontosítani, várva a hatást, és mindent amit észlel az adott cuccnak tulajdonítani.
Az izmot teltsége szimplán attól van, hogy edzettél.
A 100g fehérjének húzóra egyébként sincs sok értelme. MEg hát eddig is biztos ettél fehérjét, csak nem kivonat formában. Máskülönben a temetőben lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!