Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kéthetente egyszer elég...

Kéthetente egyszer elég megedzeni egy izomcsoportot?

Figyelt kérdés

Ötfelé szeretném felosztani az izomcsoportokat, de sem időm sem kedvem nincs hetente ötször lejárni a terembe, ezért azt találtam ki, hogy csak kéthetente egyszer edzek meg egy izomcsoportot, de akkor nagy volumennel.

Így nézne ki a felosztás;

Hétfő: Hát

Kedd:

Szerda:

Csütörtök: Mell

Péntek:

Szombat:

Vasárnap:

Hétfő: Kar

Kedd:

Szerda: Láb

Csütörtök:

Péntek: Váll

Szombat:

Vasárnap:

Szerintetek működhet a dolog?

2016. dec. 2. 10:11
 1/10 anonim ***** válasza:
nem hiszem hogy birni fogsz akkora volumenu edzest ( duplaja kell mint egy hetre ). most kezded az osztott edzest? en inkabb teljes testet csinalnak ha nem tudom rendszeresen csinalni az edzest
2016. dec. 2. 10:17
 2/10 anonim ***** válasza:
nem veletlenul ajanlanak het nap regeneralodasi idot. tul sok a 14 nap
2016. dec. 2. 10:20
 3/10 A kérdező kommentje:

Eddig négynapos osztottat csináltam;

Hétfő: Hát

Kedd: Mell, tricepsz

Csütörtök: Láb

Péntek: Váll, bicepsz

Azért szeretnék év elejétől váltani, mert szívesen kipróbálnám az ötfelé osztott edzést, csak nincs kedvem annyiszor lemenni, sőt még ez a négy is sok volt (nem a megterhelés miatt, hanem mert kevés az időm)

2016. dec. 2. 10:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Alap járaton semmi értelme az 5felé osztott edzésnek... a te 2 hetes periódusoddal meg aztán totál semmi..
2016. dec. 2. 10:36
 5/10 A kérdező kommentje:
Értem, de azért kipróbálom három hónapig...
2016. dec. 2. 10:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Én inkább tolnék heti 3x teljes test edzést és akkor egy izomcsoportot meg tudsz dolgozni nagy súllyal minden alkalommal. Másrészt a nagyon nagy terhelés rossz hatással van a központi idegrendszeredre,ami meg nem egy jó dolog. Illetve így annak is nagyobb az esélye hogy lesérülsz,mert nem fokozatosan adod a terhelést az izmoknak és az izületeknek.
2016. dec. 2. 10:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Kipróbálhatod, de szerintem nem fog működni. Azért számolj majd be!

Nekem mikor heti kettőre volt időm, akkor kétfelé bontott tervet csináltam, így azért heti egy mindenre megvolt.

2016. dec. 2. 16:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Ki tudja, neked mi a jó, de nem véletlenül nem szokás így csinálni.

Én hamar berozsdásodom, de sokkal keményebben nem tudnék edzeni, nekem gyakran kell.

Ha te bírod az extrém edzéseket, végülis megpróbálhatod, de akkor is nagyon hosszúnak tűnik az a 2 hét... Réééég regenerálódik az izom, nyilván jobban fejleszt, ha újra leedzed, nem?

2016. dec. 2. 16:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Már úgy értem, némelyik izom regenerálódik, a lábat ki lehet készíteni úgy, hogy egy hét múlva is kemény izomláz legyen benne. Egy kicsi izomnál ezt nehezebben tudom elképzelni, persze tévedhetek.
2016. dec. 2. 16:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát majd meglátjuk..
2016. dec. 5. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!