Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Segitseg! Nem tudok aludni...

Segitseg! Nem tudok aludni edzesnapokon! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon elegem van mar kb 3 hete nem alszom rendesen. Ugyelek arra, hogy delutan mar ne vegyek magamhoz koffeint, csondben, tv nelkul, sotetben fekszem le, probalok meditalni, iszom citromfu teat, de semminnem segit. L carnitine-t szedek edzes elott, de mar azt is kiiktatom ha este megyek. Edzes utan lezuhanyzom, hulla vagyok, ulok nezek magam ele, faradt vagyok, majd fel orara ra kipttannak a szemeim es tuti nem fogok aludni. Valaki tapasztalt hasonlot?
2016. nov. 21. 03:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Gyors ch megy edzés után?

Ha igen, ne menjen...

2016. nov. 21. 07:20
 2/8 mannnocska ***** válasza:
74%

Ezt sajnos én is tapasztalom, és nem jöttem rá a nyitjára. Önkielégítést próbáld esetleg amikor kezdesz magadhoz térni.

Szerintem annyi történik, hogy az edzés után, amikor tápanyagot viszel be, ugye ellátja az izomzatot. Viszont ilyenkor fáradt vagy még, mert az agynak pl kevesebb jut, így fizikailag, és szellemileg is kivagy. Majd amikor az izomzat glikogénraktárait feltöltötte a szervezet, az agynak is több szh jut (ugye az agy is azzal működik), ezért fizikailag feltöltődtél már, és az agynak is kellő üzemanyag jut. Ergó magadhoz térsz.

Ha tudsz, edz délelőtt / kora délután. Meló utáni edzésekkor nekem is ez van, általában azért kis meditácóval el tudok aludni, vagy asszonkával segítünk a dolgon :)

2016. nov. 21. 08:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyszer aludj keveset, max 3-4 órát (akkor is ha csak éjjel 3-4-kor tudsz elaludni) és utána könnyebb visszaállítani a rendszert.
2016. nov. 21. 13:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Volt, hogy egesz ejszaka nem tudtam aludni. Kihuztam a masnapot, tulestem a holtponton, edzettem, mar fajt mindenem a faradtsagtol es nem tudtam elaludni. En azt hittem az adzo emberek pont hogy jobban alszanak. Ennek igy mi ertelme?
2016. nov. 21. 13:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem végzel elég szellemi tevékenységet nap közben. Nem csak a testnek kell elfáradnia, hogy aludni tudjunk.
2016. nov. 21. 16:44
 6/8 mannnocska ***** válasza:

hmmmmm

most hogy így belegondolok, túledzés is lehet.

Próbálj meg egy hétig ne edzeni, és utána nézd meg hogy fellép e a probléma. Úgy emlékszem túledzésnél egy tipikus tünet, hogy nem tudsz elaludni, de lehet tévedek.

2016. nov. 22. 09:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne egyél este ch-t meg lehetőleg lefekvés előtt 3-4 órával eddz...

Nekem sokat segít ha nem tudok elaludni, ha hangos könyvet hallgatok, vagy olvasok, esetleg elkezdem nézni sokszázadszor a mártix-ot :D

2016. nov. 22. 09:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyetemista vagyok, nagyon is le vagyoj terhelve szellemileg, viszont minden masodik beten csak este tudok edzeni.
2016. nov. 22. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!