Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A zurkaneh, a jori, a gad és...

A zurkaneh, a jori, a gad és akülönböző bunkók hogy erősítik a testet?

Figyelt kérdés

[link]

Esküszöm nem értem a működésüket !

Olyan sok izomra hat?

Nem jobb a kettlebell? Mi a különbség?

Csak azért jó vagy jobb, mert régi?

Ki lehet ezt próbálni kis hazánkban?

Van valakinek tapasztalata?

2016. nov. 16. 17:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Engem ez a rúd a gömbbel a végén valamiféle gyakorlófegyverre, bárdra, buzogányra emlékeztet. Szerintem a harcosok csinálták, hogy tudják kezelni megfelelő erővel a nehéz kézifegyvereket. Kb. mint ahogy a gladiátorok, lovagok gyakorlókardjai is nehezebbek voltak, mint a normál kard. A bunkóknak is valami ilyesmi rendeltetése lehetett. Aztán ez fennmaradt.

Hogy hogyan erősít? Valami hasonló hatása lehet, mint a kettlebellnek, szerintem célzott izomépítésre a testépítés gyakorlatai hatékonyabbak, de ez sem tűnik könnyűnek. A törzset biztosan jól megerősítik vele. Szerintem az ókori görögök, rómaiaik is használtak hasonló eszközöket, csak nálunk a mai súlyzóra hasonlító eszközök terjedtek el. Már az ókori rómaiaik is ismerték a fémből készült kétkezes súlyzót és a fürdőkben edzőkomplexumokat is létesítettek, ahol személyi edzőhöz hasonló funkciót betöltő alkalmazottak dolgoztak.

Összességében szerintem meg lehet lenni ezek nélkül is, de tudsz magadnak otthon is csinálni hasonlót egy kis tákolással. Bár a gyakorlatok helyes végrehajtása nyilván nem mindegy.

2016. nov. 16. 17:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Mekkora bunkók... Biztos erős core izmokat ad ennek a használata, de izomépítésre nem igazán alkalmas. Elég ha megnézed azokat akik használják. Bár a videón ők se csak ezt használták, hanem súlyokat és saját súlyos edzést is csináltak.
2016. nov. 16. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!