Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izomvesztés és erőnövekedés?...

Izomvesztés és erőnövekedés? Létezhet? -1,5kg/hét.

Figyelt kérdés
Heti 1,5kg-ot fogyok kb De van hogy 2-őt is. Melette egyre nagyobb súlyokkal dolgozom. Kell félnem izomvesztéstől ? Tudom hogy heti 1kg az ideális,de így alakul most. BCAA megy napi 5-10g,fehérje is van 1,5g/tskg. Jó lesz így szerintetek vagy egyek többet?
2016. nov. 16. 07:28
 1/9 A kérdező kommentje:
Egészséges vagy nem az másodlagos,fejlődés szempontjából kérdezem.
2016. nov. 16. 07:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Nagy súlyból akár többet is lehet fogyni... más kérdés, hogy a bőröd tudja e tartani ezt a tempót... az izomveszteséget meg nagyon túlmisztifikálják mostanában és a homeosztázissal nem foglalkoznak.
2016. nov. 16. 07:38
 3/9 A kérdező kommentje:
102 ről indult 180cm. De volt/van rajtam izom is. most már 92kg körül vagyokés mot gyorsult be(kevesebb zöldség,gyümölcsöt eszek).
2016. nov. 16. 07:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Eléggé természet ellenes hogy a fogyás mellett nő az erő szint. Főleg hogy a fehérjebeviteled még tömegnöveléshez is kevés nem hogy szálkásításhoz. Biztos hogy ugyan olyan intenzív az edzés mint diéta előtt? Pihenő idő és a sorozatszámok is megegyeznek?
2016. nov. 16. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Miért lenne természetellenes? Mert a main stream fitnesz ipar ezt szajkózza?

Ha edzés közben elkezd fogyni a glikogén raktárakban lévő glükóz és az emésztőrendszertől éppen nem kap a szervezet szénhidrátot, akkor a zsírt fogja a máj bontani glükózra és ketonokra...

Tehát fogy a raktározott zsír... ha egy zsíros ember megeszik 1.5gramm*testtömeg fehérjét, akkpr sokkal több fehérjét eszik mint amire szüksége van... kezdjük ott, hogy a zsír nem kér fehérjét..

2gramm*testtömeg tudod kinek kell? Egy szálkás testépítőnek... de még neki sem... kőbevésett, hogy pont annyi kell...

2016. nov. 16. 11:00
 6/9 A kérdező kommentje:
előtte nem nagyon volt edzés. Diétával indítottam de olyan szinten nő hogy pl fekvenyomás 87,5ről 105 körül lett 3 hónap alatt és 10 kiló mínusz testsúly.Szerintem izmosodtam is de motanában (elmúlt 2 hétben) elégsok ment le ezért kicsit elkezdtem aggódni hogy nem-e sok ez a heti 1,5 kiló ezért tettem fel a kérdést.
2016. nov. 16. 11:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen a glikogén raktárak kiürülnek viszont ha nincs elég aminosav akkor a fehérjét fogja lebontani a szervezet hogy leucint izoleucint és valint állítson belőle elő. A Ezért szed BCAA-t. A testépítésben olyan izom tömegekben gondolkodunk ami irracionális a szervezet számára ezért az mindent meg fog tenni azért hogy lebontsa. Nyilván ha pl 30% testzsírral rendelkezik akkor ki kell matekoznia hogy mennyi lehet a zsírmentes testtömege és ahhoz mérni a fehérjét. Egy átlag ember fehérje szükséglete is van 1g/tskg akkor ne másfelet együnk már mi sportolók akik nap mint nap "tönkre vágjuk" az izmainkat hogy aztán a szervezet szuperkompenzáljon.
2016. nov. 16. 11:19
 8/9 anonim ***** válasza:

180 magas, 92kg azt mondja 1.5*testsúly fehérje, az 137gramm fehérje.

Ezzel a magassággal, úgy, hogy most kedzett edzeni, ezzel az erő szinttel, jóindulattal 70kg lehetne a szálkás izomtömege...

Tehát még a divat 2gramm*testtömeg szerint is beviszi a bcaaval együtt bőven a fehérje szükségletét... arról nem beszélve, hogy nem tudjuk, hogy ebbe pl csak az állati van beleszámolva, vagy visz be még a tudtán kívül egy rakat növényit is... vagy, hogy egyáltalán a 92kg al számol e vagy még a 100kg ra számolt étrendet csinálja...

Ha 100kg al kezdett edzeni, dagiként jóindulattal 70kg szálkás izomtömeggel akkor 150gramm fehérjét vitt be 1.5*ös fehérjével... szóval hogy ne vitt volna be elegendő aminot...

2016. nov. 16. 11:33
 9/9 A kérdező kommentje:
túl van matekozva. napi 90g állatit számolok nagyjából és annyi. Többi növényi+bcaa(amit nem számolok). 70 kg az alá van becsülve szerintem de majd írok privátot ha nem gond és nem felejtem el.
2016. nov. 16. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!