Az baj ha nem izzadok le edzésnél?
Jó tudom, hogy rengeteg ilyen (hülye) kérdés van.
de...
Egyébként 16/f vagyok 60kg körül, és 175 cm. Elég vékony alkat.
Szóval elkezdtem edzeni, karra.
Gépen is csinálok gyakorlatokat, súlyzóval is, de főleg saját testsúly (azaz fekvőtámasz).
És lehet h azért nem izzadok le (egyébként ez baj?), mivel még keveset tudok csak megcsinálni és a pihenőt betartom, ami lehet h sok, ilyen kevés ismétlésnél? (1-2 perc)
Egyébként, ha futok, vagy bármi, ami intenzívebb egyből kipirosodok, és izzadok (nem feltétlen a fáradságtól).
Szóval, ötlet? Bármi tanács?
Ja és másik kérdésem, hogy mivel nem szeretnék konditeremre költeni, de van itthon egy ilyen kombinált gép. (tárogató, lehúzás, kinyomás(?), láb) Szóval... lehet hogy ez megint 1 hülye kérdés, de egyik haverom azt mondta, hogy jobban megéri a gépet választani, mint a saját testsúlyost. Legalábbis nekem, ilyen állapotban. Mivel még kezdő vagyok.
Érvek ellene, mellette?
Válaszokat nagyon köszönöm! 16/F.
Szerintem nem baj, én sem izzadok le. A futás más. Kifulladok, kifáradok és izomlázam lesz 2 napig, de nem izzadok. Mondjuk nekem pici súlyaim vannak még és a kifulladás, miegymás miatt viszonylag sokat is pihenek, úgy érzem, kell, de hát te is kezdő vagy s keveset bírsz, hisz írod. Bár azt nem, hogy mennyi az a kevés. A súlyzónál egyszerű, csökkentsd a súlyt, bár teljes testes edzésnél is vannak könnyebb s nehezebb gyakorlatok...
De ne csak karra edz, mindenre kell. Mindegy, mit sportolsz még és mit akarsz kigyúrni és mi milyen izmos, akkor is mindenre kell, max. eltolhatod a hangsúlyt karra, ha úgy ítéled meg jónak.
Nem az izzadáson múlik, nem is az izomlázon. Ha egész jól fejlődsz, akkor nem csinálod rosszul.
Válaszotokat köszönöm szépen! ;)
Heti 5 edzés. Sajnos csak 2 egykezes súlyzóm van (ami 3 kg-mos) Kevésnek tűnik, de így h kombinálom, kezdőnek tökéletes. A gépem pedig 10x 5kg lapos súly (vagyis max 50kg).
Rendben, akkor megfogadom a tanácsot, és másra is fogok. (2-3 dologra) Szerintem az bőven elég + a pihenők. Hű-hű-hű az úgy (1-2 percesekkel is) bőven több mint 45 perc.
És am. gépen eddzek, vagy inkább hanyagoljam, és egyből vágjak a lecsóba?
Jöhetnek még válaszok !! :D :P
KÖSZI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!