Mi véleményetek erről az oldalról? Mennyire lehet erre alapozni a "fogyókúrát"? 176 cm magas vagyok és 73 kg, az oldalon azt írják, hogy ahhoz hogy heti 0.5 kg-ot fogyjak napi 1580 kcal-t fogyaszthatok. Illetve ami még nem annyira világos nekem, hogy elméletileg ha a kalóriadeficit megvan akkor fogy az ember!? Tehát ha makró tápanyagokra nem figyelek és mindenféle "szemét" kaját eszek, de megvan a kalória deficit akkor is fogyok? Persze nem így étkezem csak a kíváncsiság végett kérdezem. Illetve még egy dolog amit nem teljesen értek, a teljes kiőrlésű tészták/pékáruk és a sima zablisztből készített termékek között mi a különbség a GI-t leszámítva? Mivel kalória tartalmukban nincs szinte semmi eltérés így fogyókúra alatt igazából mindegy lenne hogy melyik fajta terméket fogyasztom mind addig amíg megvan a kalória deficit?
Előre is köszönöm a válaszokat, és bocsánat ha rossz topicba nyitottam a kérdést, de van egy olyan érzésem hogy a fogyókúra csoportba levegő kúra, minden ebédre egy norbi dvd és társai féle válaszokat kaptam volna.
Nem ír ki túl egyhangú ételeket, arrol senki nem tehet, ha nincs annyi fantáziád, hogy nem látsz tovább a csirke rizs-en... bármilyen ételt meg lehet tervezni azok alapján amit a link alatt leírnak...
2016. nov. 13. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
12/17 anonim válasza:
ma 16:58
Drága! Teljesen mindegy milyen étrendet ír ki. Semmivel sem jobb vagy rosszabb a kalóriabázisnál. Mint írtam, ott is be lehet állítani a megfelelő mennyiségű makrókat ha akarja az ember.
Nekem van fantáziám, de neked nem agyon ha minden fogyós kérdésre rögtön a linkedet küldöd, és szerinted minden más semmit nem ér csak az amit le linkeltél.. Talán el kéne fogadnod, hogy sok embernek más jön be, sokan a kalóriaszámolással is sikeresen fogynak.
2016. nov. 13. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
13/17 anonim válasza:
#8: Világos, hogy nem a kalóriabázison tanul meg az ember egészségesen enni, ez csak egy fejlettebb számológép és nekem receptkönyv is :D Csak egy segédeszköz. A makrókat pedig számolja, ha nem tenné, én se használnám, minek. Alapból százalékoz, de az nem jó, én is azt ajánlom mindenkinek, hogy a makrókat lője be jól, nálam is ez van, egyedi, grammban megadott beállítást használok, hogy a testem igényeit kövessem, ne az aktuális kalóriakeretem százalékozását, ami ettől igencsak eltérhet. Eléggé utálom a százalékozást, szinte mindenki (aki nem testépítő) pedig a százalékokon rugózik...
2016. nov. 13. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
14/17 anonim válasza:
Azzal nem értek egyet, hogy ha az ember kalóriadús ételt eszik, akkor kevés lesz az étel és éhes lesz. Lehet, hogy van, akinek térfogat kell, sokaknak ugyan mindegy, hogy maroknyit vagy kazalnyit esznek, csak a kalória és az összetétel legyen jó. Ebben van logika, a testnek ez a fontos.
2016. nov. 13. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
15/17 anonim válasza:
A kaloriadús ételekben általában sokk a cukor. ami megdobja a vércukor szintet majd utána hirtelen le esik. Ezért hamarab éhes leszel.
2016. nov. 13. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
16/17 anonim válasza:
Vagy a zsír, ami laktat és nincs inzulinválasza... Az igazán kalóriadús ételekben sok zsír van, sok cukortól nem lennének elég tömények. De még a cukros-zsíros ételek is elég laktatók tudnak lenni. No persze, ez egyéni, van, akit a merő gyors ch is pompásan laktat, általában persze inkább a zsíros fehérjedús ételeknek van jó esélyük erre. Amik elég kalóriadúsak, sok kalóriaszámoló s fogyózó kerüli is őket, ami nem gond, ha nekik ez fekszik.
2016. nov. 13. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
17/17 anonim válasza:
Mindenhez plusz 50 kalóriát ad. Nagyon szar oldal, nem érdemes használni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!