Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kalóriabázis.hu, vélemény?

Kalóriabázis.hu, vélemény?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mi véleményetek erről az oldalról? Mennyire lehet erre alapozni a "fogyókúrát"? 176 cm magas vagyok és 73 kg, az oldalon azt írják, hogy ahhoz hogy heti 0.5 kg-ot fogyjak napi 1580 kcal-t fogyaszthatok. Illetve ami még nem annyira világos nekem, hogy elméletileg ha a kalóriadeficit megvan akkor fogy az ember!? Tehát ha makró tápanyagokra nem figyelek és mindenféle "szemét" kaját eszek, de megvan a kalória deficit akkor is fogyok? Persze nem így étkezem csak a kíváncsiság végett kérdezem. Illetve még egy dolog amit nem teljesen értek, a teljes kiőrlésű tészták/pékáruk és a sima zablisztből készített termékek között mi a különbség a GI-t leszámítva? Mivel kalória tartalmukban nincs szinte semmi eltérés így fogyókúra alatt igazából mindegy lenne hogy melyik fajta terméket fogyasztom mind addig amíg megvan a kalória deficit?

Előre is köszönöm a válaszokat, és bocsánat ha rossz topicba nyitottam a kérdést, de van egy olyan érzésem hogy a fogyókúra csoportba levegő kúra, minden ebédre egy norbi dvd és társai féle válaszokat kaptam volna.

2016. nov. 12. 23:13
1 2
 1/17 anonim válasza:
Fogyni nem hiszem, hogy sokat lehet vele, max jobban figyelsz, hogy mit, mennyit eszel, és vissza tudod követni. Én legalábbis erre használom csak, csodát nem várok, hogy majd lefogyok, ha benyomok 2 zacskó chipset, mert kalória-mínuszban vagyok :D
2016. nov. 12. 23:23
 2/17 anonim ***** válasza:

Ez csak egy eszköz, mint a kézzel makrószámolás...

Nem fogysz attól, ha csak számolod, mit s mennyit eszel, nyilván. A deficittől fogysz, ha számolod, ha nem, de ennek betartásában segít, ha látod, mi merre, nem eszel észrevétlenül túl sokat.

Az emberi szervezet trükkös, van, akinek ez-az bekavar, még a fogyást nézve sem csak a kalória számít. Plusz az egészség is ott van. S a testépítés rovatban vagy, csak nem mindegy neked, hogy izom terén mi lesz...

Ha elég keveset eszel, rossz étrend mellett is fogysz, persze, maximum más lesz a megengedhető mennyiség a bekavarások miatt. Nekem csak a kalória számít, úgy tűnik, de nagyon rosszul sosem eszem, csak pl. tökmindegy, a szénhidrát sok vagy kevés (ha képes vagyok ugyanannyit enni mindkét stílusban).

A tk cuccok gluténesek, ez valakit vagy zavar, vagy nem.

A fogyókúrás sem olyan vészes ám manapság, persze sokféle ember van, de a hozzászólók nem szokták támogatni a koplalós ötleteket, nemhogy ők javasolják.

2016. nov. 13. 00:05
 3/17 anonim ***** válasza:

Nálam müködik könnyü össze válogatni minek mennyi a kcal tartalma. (emberenként lehet 10-20 % eltérés is az alapján ki hogy tudja hasznisitani az ételt)

Az energia megmaradás törvényét nehéz kikerülni. Ezért ha elég keveset eszel bármivel lehet fogyni. Persze ez nem egésséges. És mivel magas a kcal tartalma ezeknek az ételeknek, nagyon kevet ehetsz belölük és folyton éhes leszel. Ami eléggé meg neheziti a fogyást.

Mindig vannak népszerő termékek hogy mi káros egésséges. Elég gyakran változik is hogy ép melyik milyen. Mindennél lehet találni valami negativ hatást. Ezért talán a legjobb minél változatosabban, igy egyikse tudja igazán a negativ hatását kifejteni.

2016. nov. 13. 00:06
 4/17 anonim ***** válasza:

Nekem működik. A segítségével nyomon tudom követni, hogy mit és mennyit eszek. Mivel figyelem a kalóriaértéket, figyelem, hogy ne lépjem túl a szénhidrát, zsír, és fehérje bevitelemet, így sikerült 95 kilóról 66 kilóra lefogynom.

Az én koromban ez nagy szó

43/N

2016. nov. 13. 01:46
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Úgy értettem a kérdést hogyha az adott oldalon kalória mínuszba vagyok, akkor fogyok? Természetesen nem 2 zacskó csipszből áll a napi étel fogyasztásom. Régen már diétáztam, akkor 85 kg-ról mentem le 70-re, de akkor csak zabpehely, csirkemell, rízs, soványtúró, brokkoli szerepelt az étlapon. Nos, az annyira volt sikeres hogy megutáltam ebből mindegyiket. Azért is volt fontos számomra a kérdés mert most hogy újra megpróbálok lefaragni a zsírból, már másképp csinálom pl már eszek teljes kiőrlésű kenyeret, tk tésztát, sütőben sült burgonyát, vagy pl zablisztes/pirospaprikás hekket amit kókuszzsírban sütök ki, reggel 2dl tejeskávé édesítővel, etc. És így hogy ilyeneket fogyasztok a Kalóriabázis oldalán kalóriaminuszt jelez. Általában 1.5g tskg fehérjét, 2g tskg ch-t, és 40-60g zsírt fogyasztok napi szinten.
2016. nov. 13. 09:13
 6/17 anonim ***** válasza:

1,5 g fehérjét és 2 g ch ez hogy lehet ilyen kevés?

Javaslom hogy feletsd el a diétát és alakits ki olyan étrendet ami hosszú távon tartani tudsz és nem hizol el. Máskép amint abba hagyod a diétát vissza fogsz hizni.

Amúgy sportolsz valamit ?

2016. nov. 13. 14:01
 7/17 anonim ***** válasza:
2016. nov. 13. 14:03
 8/17 anonim ***** válasza:

en nem szeretem a kcal bazist, a kacal szamlalas felre vezet, nem tanulsz meg tole egeszsegesen enni, csak kevesebbet...

+ attol, hogy szamolod a kacalt, attol meg nem biztos, hogy megfelelo mennyisegu makrotapanyagot fogsz bevinni, de ha a makro tapanyagokat tanulod meg szamolni, akkor biztosan beviszel elegendo kcal-t...

[link]

2016. nov. 13. 14:07
 9/17 anonim ***** válasza:
ez annyira jó hogy felirjad magadnak mit ettél.
2016. nov. 13. 14:21
 10/17 anonim ***** válasza:

A kalóriabázis.hu oldalon van lehetőség magad beállítani a makrótápanyagok értékét. Ha valaki diétázik akkor a kcal.bázis megadja neki a diétához szükséges adatokat amit bárki bármikor megváltoztathat. Ha valaki egy másik oldalról mint pl: a 65% válaszadó által linkelt oldal (amit szinte minden nap berakja egy fogyós kérdéshez) is megnézheti, hogy az ott felsorolt makró értékek jók-e vagy sem. Ha igen akkor a kaloriabázison akár be is írhatja ugyanazt az adagokat. A kalóriabázis jó, mert az ember egyre jobban tisztábban lesz azzal, hogy melyek azok az ételek amikben túl sok szénhidrát, vagy zsír van, és kitudja számolni, hogy mennyit érdemes ennie belőle.

A 65% -os által linknek az a baja, hogy túl egyhangú ételeket ír ki napi szintre. Ha mindig azt enné az ember ami oda le van írva, az hamar megfogja utálni a brokkolit, sőt még a csirkét is..

A fogyás akkor is működik ha az ember eszik croissant- vagy csokit. Csak tudni kell a mértékét, hogy mennyit is ehet.

Mondom ezt úgy, hogy diéta vagy nevezhetjük akárminek alatt ettem spagettit, csokit, kalácsot, és mégis fogytam több mint 20 kilót.

2016. nov. 13. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!