Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 16 éves vagyok és másfél éve...

16 éves vagyok és másfél éve járok edzőterembe. Többi lent. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Májusba elmentem orvoshoz, mert megvoltam fázva és akkor ott csináltak egy státuszvizsgálatot. Kiderült, hogy magas vérnyomásom van (134 átlagosan). Elmentünk mindenféle vizsgálatra, ráfogták az étrend kiegészítőkre és edzhettem tovább. Ezen a héten kellett menni kontroll 24 órás vérnyomásmérőt kérni. Megvolt és ugyan azok az értékek amik voltak sőt most már a legmagasabb 172 volt. Átlag az maradt 134. Elvileg most kapok valami gyengébb vérnyomáscsökkentő gyógyszert.

Azt mondta az orvos, hogy ezt a testépítést nem kéne erőltetnem, mert nem lesz jó vége.

Viszont sok olyan emberről hallottam aki ennek ellenére is lejárt ugyanúgy edzeni, csak annyi különbséggel, hogy betett az edzésébe "vérnyomáscsökkentő edzéseket" is. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek így értelme lenne lejárni illetve tudnátok-e írni ilyen dolgokat amitől lejjebb menne a vérnyomásom?

2016. nov. 6. 13:37
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Én se szeretnék gyógyszert szedni, de ha az orvos azt mondja akkor nincs más választásom :/
2016. nov. 7. 08:05
 22/22 anonim ***** válasza:

A felnőtteknél normális a 130-135 vérnyomás.

Egyébként közepes intenzitással érdemes edzeni, 15-20 körüli ismétléssel. Ez nem olyan megterhelő.

2016. nov. 7. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!