16 éves vagyok és másfél éve járok edzőterembe. Többi lent. Tudnátok segíteni?
Májusba elmentem orvoshoz, mert megvoltam fázva és akkor ott csináltak egy státuszvizsgálatot. Kiderült, hogy magas vérnyomásom van (134 átlagosan). Elmentünk mindenféle vizsgálatra, ráfogták az étrend kiegészítőkre és edzhettem tovább. Ezen a héten kellett menni kontroll 24 órás vérnyomásmérőt kérni. Megvolt és ugyan azok az értékek amik voltak sőt most már a legmagasabb 172 volt. Átlag az maradt 134. Elvileg most kapok valami gyengébb vérnyomáscsökkentő gyógyszert.
Azt mondta az orvos, hogy ezt a testépítést nem kéne erőltetnem, mert nem lesz jó vége.
Viszont sok olyan emberről hallottam aki ennek ellenére is lejárt ugyanúgy edzeni, csak annyi különbséggel, hogy betett az edzésébe "vérnyomáscsökkentő edzéseket" is. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek így értelme lenne lejárni illetve tudnátok-e írni ilyen dolgokat amitől lejjebb menne a vérnyomásom?
Igen tömegelek. De akkor ez most valószínű annyiban marad és csak kardió lesz amíg nem észlelek javulást.
Egyébként teljesen tünetmentes az egész. Rokonok, ismerősök gondoltak arra, hogy nekem ez a normális. Ennek lehet valami kis igazságalapja?
Gabonapehely, kifli, kakaó, péksüti... ecetera ecetara...
Szóval feldolgozott élelmiszerek, egyszerű szénhidrátok, rossz koleszterin tömkelegével... ilyen táplálkozás mellett nem csodálkozom a magas vérnyomáson...
Iktasd ki a péksütit, kakaót, pláne a gabonapelyhet...
Egyél helyette rizst, bulgurt, hajdinát, kölest, teljes kiörlésű dolgokat, gabona pehely helyett zabkását...
Kakaó helyett valami kevésbé cukros szart...
Fogyassz napi legalább 5-10gramm omega3-at esetleg omega9, lenmagolaj, halolaj, olivaolaj, tökmag, diófélék...
Az olajok semmiképpen sem hőkezelve...
Persze könnyű tudatlanul egyből az étrendkiegészítőkre fogni... tudod a legtöbb szív és érrendszeri betegség a táplálkozásból ered... nem abból mit sportolsz... a sport csak ad az egészséghez... de ha nincs egészséges táplálkozás, akkor csak lemeríti a szervezetet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!