16 éves vagyok és másfél éve járok edzőterembe. Többi lent. Tudnátok segíteni?
Májusba elmentem orvoshoz, mert megvoltam fázva és akkor ott csináltak egy státuszvizsgálatot. Kiderült, hogy magas vérnyomásom van (134 átlagosan). Elmentünk mindenféle vizsgálatra, ráfogták az étrend kiegészítőkre és edzhettem tovább. Ezen a héten kellett menni kontroll 24 órás vérnyomásmérőt kérni. Megvolt és ugyan azok az értékek amik voltak sőt most már a legmagasabb 172 volt. Átlag az maradt 134. Elvileg most kapok valami gyengébb vérnyomáscsökkentő gyógyszert.
Azt mondta az orvos, hogy ezt a testépítést nem kéne erőltetnem, mert nem lesz jó vége.
Viszont sok olyan emberről hallottam aki ennek ellenére is lejárt ugyanúgy edzeni, csak annyi különbséggel, hogy betett az edzésébe "vérnyomáscsökkentő edzéseket" is. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek így értelme lenne lejárni illetve tudnátok-e írni ilyen dolgokat amitől lejjebb menne a vérnyomásom?
hány kg vagy, hogy néz ki egy átlag kajálásod, fogyasztasz e megfelelő esszenciális zsírokat, szoktál e kv-zni, stb stb...
Maga az edzés biztosan nem okoz ilyen tüneteket, sőt az pont jó a magas vérnyomás ellen, de ki tudja mennyire eszel egészségesen...
78Kg vagyok.
Reggeli az általában valamilyen péksüti és kakaó (kifli joghurttal, croissant, sajtos zsemle)
Ebédre hát az ami van itthon: húsleves, spagetti, de legtöbbször csirke/pulykamell, mellé valamilyen saláta
Edzés után: saláta, kakaó, szendvics
Vacsorára: Gyümölcs, gabonapehely
KV kizárt dolog energiaitallal együtt. Utálom őket.
Inkább az egészséges típus vagyok. Hamburger, pizza is kizárt dolog, nem igazán szeretem őket.
Salátát eszek nagyon sokat meg almát.
A testepites okozhat magas vernyomast, valahol levolt irva miert, ha ondolod kerdezo keress ra googleba.
Egyebkent meg kardio edzes, fokhagyma etcetc, sok modszer letezik mar a vernyomas csokkentesere, erre is ratudsz keresni.
En a helyesbe megprobalnam helyre tenni a vernyomasomat es ha minden rendbe, akkor ujra elkezdeni lightosan edzegetni.
Az úgy kb mennyi időt venne igénybe, hogy helyreálljon?
Nekem nagy álmom, hogy hasonló testépítő legyek mint Arnold. Ha helyreállt akkor utána lenne esély olyanra vagy azt felejtsem is el?
Rendben, köszi a gyors választ. Remélem helyrefog jönni.
További szép napot :D !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!