Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szénhidrát nélkül hogyan...

Szénhidrát nélkül hogyan lehet tömegelni?

Figyelt kérdés
Eddig kb. mindenhol azt olvastam, még itt is régebben, hogy 4-5-6 gr/tskg ch kell meg minden. A napokban olvastam itt 1-2 kérdésnél, hogy lehet anélkül is. Hogyan működik ez? Hogyan oszlanak el akkor a makrók?

2016. nov. 2. 09:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Kb 8 féle különböző rizsből kb 40 féle kaját tudok csinálni szóval az, hogy ugyanaz erős túlzás... és ezek csak olyan kaják amiket szeretek, ha akarnám lehetne bőven bővíteni ezt a listát :)
2016. nov. 2. 11:31
 12/20 anonim ***** válasza:
ZSIR.
2016. nov. 2. 13:06
 13/20 anonim ***** válasza:
glikogént miért kéne visszatölteni? visszatölt magától omg
2016. nov. 2. 13:07
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A szénhidrát nem esszenciális tápanyag s az izomtömeg növeléséhez sem kell. Kalóriát zsírból is be lehet vinni, persze nem töltött glikogénraktásakkal kevesebb víz lesz az izomban és lapultabb lesz, de maga az izom növekszik úgy is.

A makrók egyénfüggőek ilyenkor is.

A fehérje annyi, amennyinek lennie kell, itt különösen fontos, hogy ne menjünk túl, mert csak glükóz lesz a feleslegből, ami nem célszerű erősen szénhidrátmegszorításos étrendnél (ami az izmokra vigyáz, nem kell extra fehérjebevitel, biztos, ami biztos, csak a megfelelő mennyiség).

A szénhidrát annyi, amennyit az ember eldönt magának, kinek 5, kinek 20, kinek 50 gramm... 5 alá nem lehet menni kicsit is értelmes étrendben, még az állati termékekben is van. Zöldséggel pedig gyorsan megnő a keret.

A zsír pedig a többi, kinek 100, kinek 200, kinek 300 gramm... A szálkásítás/tömegelés váltáskor a zsír változik, a többi marad.

A rizs amúgy nem unalmas, nem magában eszi az ember. Sokan kenyeret esznek gyakran, mégsem unják. Az pedig emberfüggő, hogy ki mit képes megunni, s vannak emberek, akik nem szórakozásból esznek, csak funkcionálisan, nem érdekli őket, hogy unalmas-e. Ezzel sincs baj, ha megadják a testüknek, ami annak jár.

2016. nov. 2. 13:34
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
ne irjál ilyen értelmes hozzászólásokat, a GYK-sok nem szeretik!! végén még lepontoznak.
2016. nov. 2. 13:35
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem egyik szélsőség sem jó. Sem a low carbot sem a low fatet nem tartom ideálisnak, saját tapasztalatom legalábbis erre mutat.

Nekem vannak kétségeim, hogy alacsony CH-val is úgy lehetne fejlődni, mivel az inzulin egy erősen anabolikus hormon. Ráadásul a low carb miatt magasabb lesz a kortizol, ami a katabolizmusnak kedvez.

2016. nov. 2. 14:16
 17/20 anonim ***** válasza:
Megsúgom az inzulin szint low carbnál általában magasabb mint egyébként, mivel low carbnál a máj a zsírból gyártja a glükózt és a szervezet hiányra mindig túlkompenzál.
2016. nov. 2. 14:31
 18/20 anonim válasza:
Sehogy... Szükséged van egészséges zsírok, szénhidrátok ra még a legerősebb lean bulknál is. Gondolom nem készülsz versenyre
2016. nov. 2. 23:08
 19/20 anonim ***** válasza:
istenem ha ennyire nem vágod minek irsz kommentet?
2016. nov. 2. 23:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Aki azt tapasztalja, hogy nem jó neki a lowcarb, ne csinálja, persze, de elég sokunknak igenis nagyságrendekkel szebb az élet extrém szénhidrátszegény stílusban (leszámítva, hogy esetleg igencsak szeretjük a szénhidrátokat, az többé-kevésbé szerencsétlen kombó, évek óta igyekszem összehozni mindent jóra kompromisszumok nélkül, ami elég nehéz, bár szeretem a kihívásokat).

Nincs abban semmi különös, ha valakinek egy szélsőség az ideális, van ilyen. S kinek mi a szélsőség. Lowcarb a 150 és az 5 gramm napi ch is. Nekem mindkettő szélsőség, az egyik rengeteg s nem esik jól, a másik betegesen kevés és 2 nap után ölni tudnék egy zöldségért. De van, akinek 1000 gramm kell.

Olyan szép sokfélék vagyunk, miért nem lehet ezt szeretni? :D Amíg megadjuk a testünknek, amire szüksége van.

2016. nov. 3. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!