Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha leállok pl a protein...

Ha leállok pl a protein "adagolással" (napi 100g) és alábhagyok a rendszeres tornázással (heti 4x 2,5 h helyett pl heti 2x2h ) akkor elvesztem az eddigi "felépitett" izomzatot?

Figyelt kérdés

Jelenleg 175 cm és 72,5 kg vagyok. Nem vagyok kövér-zsiros, de testépitő kifejezés is annyira áll közel hozzám, mint földhöz a kepler 184b bolygó.

Gondoltam elkezdek edzeni, heti 4x 2,5h konditerembe rendes súlyokkal. Eddig is edzettem, de csak itthon, és nem mindenre van külön külön felszerelésem, igy a mellizom edzés elmaradt.

Eddig nem szedtem vitaminokat-proteint, nem is edzettem sokat, viszont meglátszódik a testemen. A kérdésem az, hogy ha hobby szerűen elkezdek rendszeressen edzeni, tömeget növelni, étkezésre odafigyelni, vitaminokat szedni és a napi megfelelő proteinbevitel-t fedezni, és kb másfél évig igy nyomom, majd leállok, akkor mi történik az izomzattal?

2016. okt. 25. 16:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Hogy lehet 2,5 órát bohóckodni a teremben?

A fehérje por egy olyan por aminek magas a fehérjetartalma. Nem csodaszer nem izomnövelő szer hanem egy por állagú étel aminek magas a fehérjetartalma. Heti 100x van leírva ez itt de még mindig nem sikerült sokaknak megérteni. És ha abbahagyod az edzést és a normális táplálkozást akkor igen az izom (egy része) le fog épülni. Mily meglepő hogyha terhelés hatására nő és alkalmazkodik majd ha elveszed a terhelést akkor "feleslegessé válik" és a szervezet elkezdi bontani. Ki gondolta volna? Az hogy mennyire bontja le az sok mindentől függ. Mit dolgozol hogyan kajálsz stb.

2016. okt. 25. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
a 2,5 óra edzés úgy jön ki, hogy fekve nyomáshoz beteszel egy jó filmet és megnézed közben?
2016. okt. 25. 17:22
 3/4 A kérdező kommentje:

Ne legyetek ökrök, ha valaki 2,5h-t van bent, akkor az nem azt jelenti hogy abból mind a két és fél órát fekvenyomással tölti.

De kb másfél óra intenziv edzés, zuhany-öltözködés-duma-súlyok szerelése-szünetek kitesznek kb még kb 45 percet..

2016. okt. 25. 17:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha az ember leírja, hogy mennyit edz, abba nem szokta beleszámolni a zuhanyzást és öltözést, így igenis fura volt.

Amúgy az első leírta az alapokat, igazán logikus, de így működik a test.

Fehérjét viszont enni kell, a testi folyamatainkhoz szükséges... Megfelelő fehérjebevitel kell, ha nem akarsz izmot veszteni (persze megfelelő edzés is, aminek nem kell nagyon soknak lennie, de én meg nem mondom, hogy a te csökkentéseddel mi lesz. ha szinte teljesen abbahagynád, nyilván elkezdene leépülni az izom), beteg lenni és meghalni. Nem kell túlmisztifikálni a fehérjét, esszenciális makrotápanyag, ami mindig kell, megfelelő mennyiségben...

2016. okt. 25. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!