Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tapasztalt kondisok, tudnátok...

Tapasztalt kondisok, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Egy éve edzek. A célom hogy minél hamarabb 80 kg-mal tudjak fekvenyomni és húzódszkodásnál több mint 10-szer fel tudjam húzni magam, jelenleg 60 kg-mal nyomok fekve és kétszer bírom felhúzni magam. Minden más gyakorlat jól megy, de ez a kettő nem igazán akar. Ti mennyi idő után bírtatok 80-at 10-szer kinyomni fekve, és 10-szer felhúzni magatok? Esetleg tippeket tudtok hogy hogyan fejlődhetek ilyen téren gyorsan?
2016. okt. 20. 06:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ez valamilyen szinten genetika kérdése is.. en is igy kezdtem, alig tudtam fekvenyomni.. de rájöttem hogy erőltetni kell. Soha nem nyomok egyedül, ha tudom hogy van mögöttem valaki, nagyobb biztonságban érzem magam mint egyedül. Ha az erőt akarod növelni, mindig menj a nagyobb sulyokra (ha tudod hogy 60kg-Ba megy 8, akkor próbáld meg 70kgal szabályosan az 1-2 ismétlést) egsenkent nagyon sok tényezőtől függ egy edzés minősége.pl: kipihentseg, étkezés, motiváció, stb.. ha keveset alszol nem jo, ha sokat alszol az szinten csak hátráltatni fog edzésen. Edzés elott közvetlen nem szabad enni, viszont nem is szabad "üres hassal" edzeni. Edzés elott egy másfél - két órával vigyel be egy jó adag kajat, ha lehet tartalmazzon elegendő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot, és rostot is. De akar edzés elott a gyors ch is jó. En szoktam olyat hogy edzés elott 20-30 percel ket bánat megeszek, vagy egy péksütit.. egyébként ajánlom figyelmedbe a kreatint (nem tudom szedtél e mar, de teljesítmény fokozására nagyon jo.) ajánlom a myorotein kreatin monohidratot. Olcsó, és azt hiszem van ízesített is. De ezen kívül van sok edzés előtti energizáló, pörgető ami segíthet mondjuk mellnapon. (Mellékesen nekem 3 hónapba tartott amég 80ról 100kilóig sikerült felmennem. Sok sikert, és türelem. A testepites nem 1 évre szól, hanem inkább egy életre. (Sry a helyesírásért, telefonról problémás.)
2016. okt. 20. 07:54
 2/12 anonim ***** válasza:
1 tipp, több kemény edzés.
2016. okt. 20. 10:54
 3/12 mannnocska ***** válasza:

"genetika" :D

Technika kérdése a dolog, semmi egyéb. Húzódzkodás nekem jó ideig nem ment, pedig nyomtam mindent hátamra, amit csak találtam. Nagy súly, kis súly, ilyen gyakorlat, olyan gyakorlat.

Áttörést nálam az hozott, amikor megtanultam végre használni is a fejlesztett izomzatot a húzódzkodáskor. Erre nagyon nem tudok mit mondani, próbálgattam rúdon, könyök, és lapocka helyzete rengeteget jelent.

~2 hét alatt a 0 szabályosból csináltam asszem 8at, amikor ráéreztem. Szabályosat, kontrolláltat.

Fekve nyomás ugyanaz. Ott még inkább a technika fontos, megfelelő mobilitás, stb.

Erőemelés irányába keresgélj fekvenyomás témájában. Technikát bemutató videókat nézz (alan thrall, omar isuf youtube-on ajánlom őket). Illetve a powerbuilder.hu ról letölthető e-bookot olvasd el.

Kb ennyit tudok így látatlanban tanácsolni.

2016. okt. 20. 14:03
 4/12 anonim ***** válasza:
Rohadtul van köze hozza a genetikanak.... természetesen a technika is
2016. okt. 20. 14:10
 5/12 anonim ***** válasza:
2016. okt. 20. 14:15
 6/12 mannnocska ***** válasza:

Annak hogy mennyi a maxod igen. De, hogy egy teljesen átlagos teljesítményre képes legyél nem.

Ezt edzéssel gyk az emberek 90%-a el tudja érni, 80kg fekve, és 10 húzódzkodás nem az a szint, amihez jó genetika kell. Technika és kitartás? Annál inkább.

2016. okt. 20. 14:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, az alvás témát és az étkezést is tudtam eddig, úgy is csináltam mindent, ahogy azt kell, azt is tudom hogy az edzés egy életre szól, nem is tervezem abba hagyni, csak nem tudom, hogy mennyi idő kell a céljaim eléréséhez. Technika is elvileg rendben van, rengeteg youtube videót néztem, főleg a buff dudes csatornát szoktam, nagyon jól elmagyarázzák a dolgokat, ezenkívül könyveket is olvastam, szóval elvileg tudással nincs baj, viszont edző partnerem nincs, valószínűleg ez a legnagyobb probléma, van hogy a nagybátyámmal tudunk edzeni, akkor kb kétszer jobban megy minden, csak sajnos ez nagyon ritkán fordul elő, kreatint próbáltam és tényleg nagyon jó, csak sajna nincs rá pénzem :D de ami igazán érdekel, hogy nektek mennyi idő kellett ahhoz hogy a fennt említetteket megtudjátok csinálni. Köszönöm az eddigi válaszokat :)
2016. okt. 20. 15:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Én két éve edzek.. 30-40 kilóval nyomtam fekve mikor kezdtem szabálytalanul, most szabályosan 110. De ember függő.. van ismerősöm aki naturalba 2 év után 150 kilóval ment versenyre juniorba. Tehát sok mindentől függ
2016. okt. 21. 06:32
 9/12 mannnocska ***** válasza:

Hát bocs, de a buff dudes minden csak nem kompetens a témában. Az egy szórakoztató csatorna, és semmi egyéb.

Ha technikáról, és az azt kiegészítő dolgokról akarsz megtudni valamit, akkor nézelődsz az általam megjelölt csatornákon.

Nem tudom miért edzőpartner függő ez neked, köze nincs a fejlődésednek hozzá. Anélkül is el lehet érni ezt a szintet.

Inkább az edzéstervedet lenne jó látni, mint ilyen "buff dudes" féle hülyeségeket emlegetni.

2016. okt. 21. 09:51
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a további válaszokat, az utolsó válaszadónak, a buff dudes csatornával kapcsolatban, menj rá a csatornájukra, ott menj rá arra hogy lejátszási listák, és azon belül nézd meg a workout tutorials, single exercise tutorials, forgotten exercises listákat, azokban a videókban rendesen magyaráznak, igen, valóban rengeteg szórakoztató videójuk van, de ha jobban megnézed a csatornájukat, akkor a lejátszási listáknál a komoly és a poénkodós videók el vannak egymástól választva :)
2016. okt. 21. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!