Van olyan gyakorlat fenékre, amik súlyok nélkül is hatásosak lehetnek?
Sziasztok! 19 éves lány vagyok, kis koromban évekig balettoztam, aztán műkorcsolyázni kezdtem, szóval nem puhányságból tettem fel a kérdést. :D
Kb másfél éve edzőterembe is járok, súlyokkal guggoltam és végeztem kitöréseket, természetesen fokozatosan emelve a súlyokat. Viszont nem rég volt egy elég komoly balesetem és megsérült a térdem, a közel jövőben meg is kell műteni. Az orvos azt mondta, hogy ilyen állapotban semmiképp sem végezhetek ilyen gyakorlatokat, pláne nem súllyal. Azt mondta, hogy korcsolyáznom is csak "mértékkel" szabad, úgy hogy ne terheljem a térdem.
Az a problémám, hogy fogalmam sincs, hogy akkor így milyen fenékre való gyakorlatokat végezzek ezek után?? Sajnos soha nem volt túl kerek a fenekem, de a súlyzós gyakorlatoknak hála elkezdett formálódni és félek, hogy megint olyan laposkás lesz. :( Nagyon nehéz volt egyáltalán idáig eljutnom (41 kg vagyok és hízásra szinte képtelen) és nem szeretnék visszafejlődni. Valaki legyen szíves tanácsot adni. Köszi mindenkinek! :)
Ha balettoztál akkor nem lesz nehéz. :)
Csinálj grand battement jeté-ket egyes pozícióból előre, oldalra és hátra, illetve kettes pozícióból pliéket, aztán nyújts.
Ezt érdemes minden nap és lesz eredménye, csak előtte mindenképp kérdezd meg az orvost, hogy mit gondol róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!