Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Árt e a fejlődésnek ha keveset...

Árt e a fejlődésnek ha keveset alszok?

Figyelt kérdés
Reggel korán kell kelnem,mert bejárós vagyok a suliba.6-kor ébredek reggel.Este 0 óra körül fekszek le
2016. okt. 6. 23:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Alapvetően ha nem alszol eleget akkor igen. Viszont mindenkinek más az alvásigénye, nekem pl nem elég a 6 óra.
2016. okt. 6. 23:28
 2/7 anonim ***** válasza:
6 óra nem kevés, teljesen átlagos. 8 lenne a jó, és 4től mondanám kevésnek.
2016. okt. 6. 23:37
 3/7 anonim ***** válasza:

4-5 óra bőven jó :) Nem kell túlozni :)

Én legtöbbször hétköznap 5-6 órát alszok átlagban, van mikor csak 4-et engedi időm, biznisz meg csomó mindennel kell foglalkoznom. Viszont hétvégén alszok 8 órát átlagban, nem szólt bele a fejlődésbe.

2016. okt. 7. 00:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Mázlisták, ha nekem nincs meg a 8 óra, akkor hulla vagyok. :)

Alapvetően igen, ha nem vagy kipihent, az árt a fejlődésnek. Ilyenkor zajlik a regenerálódás nagy része, egy csomó fontos hormonális és idegrendszeri folyamat.

2016. okt. 7. 06:59
 5/7 anonim ***** válasza:
nekem 8-9 ora kell. csak 7 orakat aludtam, s nagyon faradt voltam mindig, kaja sem volt mindig rendben. ezert megnoveltem az edzes nelkuli napok szamat a tervben meg a sorozatszambol is levett picit. te kell igazitsd az edzest egy ido eltelte utan, ha erzed hogy nem jo, vagy nem fejlodsz, vagy faradt vagy, ne egy standard terv szerint menj. negy honap alatt a bicepsz tricepsz alig fejlodott nalam. most kezd fejlodni, miutan visszavettem az edzes volumenebol. nem tudtak regeneralodni eddig.
2016. okt. 7. 14:00
 6/7 anonim ***** válasza:
A regenerálódáshoz kell a rendes alvás, meg a növekedési hormonok is alvás közben termelődnek. Ettől még lehet fejlődni, de nyilván nem ideális. Jobb lenne, ha meg lenne a 8 óra.
2016. okt. 7. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez eléggé egyéni. Én 4 óra alvással már növény vagyok. Kell a 8.
2016. okt. 7. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!