Írnátok egy normális étrendet nekem?
Figyelt kérdés
19/f, 170cm - 69kg
Nem vagyok hízékony. Cél: izmos, sportos testalkat (messze nem testépítői).
Sok mindent olvastam már a neten és megoszlottak az írások. Gondoltam leírom az adatokat és így tudtok tanácsot adni.
Szénhidrátból, fehérjéből stb. mennyit kellene bevinnem naponta? Milyen ételek formájaban lenne célszerű?
2016. szept. 28. 02:08
1/3 anonim válasza:
Fehérje: hús, tojás, túró, sovány sajt, hüvelyesek
Zsír: olajos magvak, halolaj, lenmag olaj, kókusz olaj, tojássárga
Szénhidrát: teljes kiőrlésű gabona, zab, barna rizs, tészta, gyümölcs, zöldség
Folyadék: víz (min. 3-4L/nap)
Mikrotápanyagok:
Multivitamin, C-vitamin, B-komplex, Omega-3, Cink, Kalcium, Magnézium
Így néz ki kb. az alap repertoár, amiből bátran válogathatsz, majd a többiek kiegészítenek, ha valamit kihagytam. :)
2/3 Cortez70 válasza:
Fehérje neked kb 140 g naponta. Zsír 70g. Ch-t előre nem tudni, mivel midenkinek más mennyiség kell. Kezdj kb 300g-ról és emeld ha nem elég. A kajákat előttem leírták.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld.
2016. szept. 28. 19:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!