Miért írjátok, hogy felhúzás nélkül nem teljes a hát edzés?
A napok, hetek során több kérdésnél is láttam válaszként, hogy felhúzást mindenféleképpen tegyetek a hát edzésbe, anélkül nem igazi stb.
Régebben láttam Vörös Zolival egy interjút, amit most előkerestem.
https://www.youtube.com/watch?v=EwhGqLrqSp4
4:07-től a kérdés nagyjából 1 percben kifejtve.
Mit gondoltok? Nyilván több vélemény, mindenkinek más jön be, de akkor miért ajánljátok ennyire mindenkinek?
Azt semmiképp sem mondanám, hogy felhúzás nélkül ne lehetne komplett hát edzést csinálni, mert ki lehet váltani más gyakorlatokkal is. Sokan csinálják így és nincs vele gond.
Viszont a felhúzás az egyik legjobb teljes testes gyakorlat, nem csak a hátat edzi, hanem járulékosan kb. minden mást is, pluszban nagyon jól hozza az erőt, és nem is feltétlenül kell belőle több sorozatot végezni. Emellett nem véletlenül nevezik alapgyakorlatnak. :)
Szóval nem kell feltétlenül, de vétek kihagyni. Legalább is szerintem.
Nekem csak az a bajom a felhúzással hogy alap gyakorlatnak nevezik, ezért aztán minden kezdő nyomatja...
Már belefáradtam, hogy kioktassam a gyerekeket a teremben de nap mint nap látok 16-25 közti kezdő gyerekeket akik magukhoz mérten nagyon nagy súllyal és brutálisan rosszul csinálják..
Legrosszabb, mikor még kiabálják is közben, hogy "nem vagyok b#zi"...
Azt hiszik nagyon menők, de sajnos én a saját káromon tanultam meg, hogy rohadt veszélyes ha rossz mozdulatsorral rögzül be ez a gyakorlat... és persze a legtöbb kezdő kisgyerek nem fogadja meg, hogy az elején kis súlyt használjanak, mert az elején mindenki gyors eredményeket akar...
Én sokkal inkább nevezném a hiperhajlítást alap gyakorlatnak a felhúzást meg egy haladónak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!