Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Erőemelés? Miben különbözik?

Erőemelés? Miben különbözik?

Figyelt kérdés

1 éve edzegetek és viszonylag sikerült is magamra kisebb tömegű izmot szedni,viszont most bele szeretnék kóstolni az erőemelésbe. Azzal tisztába is vagyok,hogy 3 fő gyakorlat van,csak magával az intenzitással,ismétlésszámmal,pihenőkkel meg úgy általában az alapokkal nem vagyok tisztába. Valaki viszonylat részletesen tudna írni nekem egy edzéstervet?

A kaja az megvan,(tömegelő fázisban vagyok),tehát azzal nincs baj.

2016. szept. 21. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Sokféle terv van.A lényeg,hogy itt alkalmazzák a progressziót és a periodizációt.Csinálj teljestestes tervet.Kezdd kis súllyal és minden héten növeld.Legyen 1 hónapig 3x8 utána 1 hónap 3x5 utána 1 hónap 3x3.Legyen A nap meg B nap.A nap legyen fekvenyomás,guggolás,B nap felhúzás,mellről nyomás.Meg ezt kiegészítheted kargyakorlatokkal,evezéssel meg ilyenekkel.

Ezt most csak saját kútfőből írtam,vannak előre megírt,jól bevált programok is a neten.

2016. szept. 21. 16:00
 2/7 A kérdező kommentje:
tehát akkor heti 3 edzés, A és B napokkal? ezt a 5x5-öt sosem értettem. Tehát 1 súllyal dolgozok 5x 5 ismétlésszámmal?
2016. szept. 21. 16:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen.Csak a lényeg,hogy nagyon kicsi súllyal kezdjed,tehát szó szerint pinasúllyal.És emeld minden héten vagy edzésen.De jó lenne tudni a jelenlegi erőszinted.Nem muszály az 5x5 sem,mehet úgy is,ahogy èn írtam.
2016. szept. 21. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Írd le a jelenlegi erőszinted
2016. szept. 21. 16:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Én így csinálnám

Hétfő péntek guggolás és fekvenyomás

Szerda felhúzás,mellről nyomás.

Ha kezdő vagy,mehet heti 3 guggolás,középhaladó szinten már elég heti 2.Meg kezdőként mehet A-B-A B-A-B felosztás szerint

Én hétfőre beraknék valami evezést,szerdára meg szűknyomást.Illetve minden napra valami kargyakorlatot.Meg berakhatsz pár kiegészítő gyakorlatot,ami tetszik,igazából mindegy,csak ne legyen az,hogy ezek miatt túledzed magad.Illetve ezeket nem kell túlzásba vinni meg teljes erőbedobással csinálni."Ezekre úgy tekints,mint a desszertre egy nehéz ebéd után" Ezt egy erőemelő könyvből idéztem,mondjuk nem biztos,hogy szószerint így írták,de érted a lényeget

2016. szept. 21. 19:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát az erőm az ugy nez ki,hogy fekvenyomas 65 kgal 5x5 felhuzast Sosem csináltam mert felek a sérüléstől. Guggolast most szeretnem elkezdeni mert eddig térd problémáim voltal es talan most Megoldódott. A felhuzast viszont meg be kell tanulnom. 65kg/182cm
2016. szept. 21. 21:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez esetben menjen a startinght strenght edzésterv.A powerbuilderen megtalálod.A felhúzás fontos,ez az erőemelés egyik fő gyakorlata.Csináld a hiperhajlítást,hogy erősödjenek a derékizmaid.Guggolásban,ha nem tudsz telitalppal guggolni,rakj alátétet a lábad alá.De az nem jó,ne hagyd figyelmen kívül.Akkor nyújtani kell a bokád.Felhúzásnál próbálgasd a konvencionálisat és a szumót is,hogy neked mekyik a jobb/kényelmesebb
2016. szept. 21. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!