Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Bodybuild vagy Streetworkout?

Bodybuild vagy Streetworkout?

Figyelt kérdés
Én jelenleg bodyzok 9hónapja és youtubeon láttam pár body transformation videót. Itt mindenki street workouttal változtat az alakján... Mutatják a keményebbnél keményebb gyakorlatokat muscle up kézenállásból fekvő egykezes húzódszkodás stb... Megpróbáltam, hogy vajon nekem is megy-e és szomorúan tapasztaltam hogy egy része egyáltalán nem megy illetve van ami nehezen. Az lenne a kérdésem,hogy: Én nem jutottam el erre a szintre erőben vagy neki meg ponthogy a fekvenyomás 80kgval (írtam egy random számot) jelent nehézséget?

2016. szept. 18. 17:16
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Az sw látványos és kevés eszközzel végrehajtott szertorna. A mellékterméke, hogy szép, nem nagy izomzatot eredményez, viszont nincs külön kategória neki itt gyk-n :/
2016. szept. 19. 14:59
 22/23 anonim válasza:
41%

Teljesen értelmetlen a két sportot összehasonlítani.

Az egyik ad egy esztétikus, szálkás izomzatot, erőt, fejleszti a koncentrációt, az egyensúly érzéket, ezt mind anélkül, hogy az ízületeid tönkre mennének.

Ráadásul a gyakorlatok végrehajtása nem jár természetellenes mozgásformákkal.

A másik sportról nem sok mindent tudok mondani, (talán mert annyira nem is értek hozzá) előnye talán annyi, hogy jól nézel ki tőle. Amit ugye a másik sporttól szintén megkapsz. 😏

(Nem árulom el melyik utal a BB-re, melyik az SW-ra, döntsd el te).

És nem hiszem az SW-sek "cuccolnának", nem lenne semmi értelme, mert akkor az aránytalan mennyiségű víztől nem tudnának hatékonyan edzeni, mert itt ugye súlyok híján az izomzat a testsúllyal arányosan növekszik, ergo ha cuccolnának, nem tudnák végrehajtani a gyakorlatokat, pláne ha az statikus.

A kérdésre válaszolva, helyes a meglátásod.

Egy SW atléta nagy súllyal valószínűleg alacsonyabb ismétlés számot produkálna mondjuk fekvenyomásban, vagy lassabban max.

Bár ez a guggolásra sokkal inkább jellemző😁

De egyébként ez se mindig igaz, van YT-on egy 'Strenght Wars' nevű videósorozat, többet között streetesek meg bodysok versengenek pl fekvenyomásban, guggolásban, súllyal tolódzkodásban stb... Ajánlom figyelmedbe 😏

2016. szept. 23. 16:25
 23/23 anonim válasza:
Na akkora idiótaságot hogy a streetworkout csak semmire nem jó majomkodás még életemben nem olvastam. És csak mellesleg jegyzem meg, hogy a kondisok sokkal nagyobb százalékban használnak szintetikus fehérjét. Persze én nem mondom hogy a kondi hülyeség, mert az is nagyon jó ha naturálban csinálod de nekem több sw-s haverom is va, egyik se használ ilyen vödrös szarokat, csak figyel az étrendjére és úgy néznek ki, hogy az leírhatatlan. Nyílván nem lesz tőle akkora izomtömeged mint a konditól de sokkal szebb izmaid lesznek.
2017. jan. 4. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!