Ha 2/tskg fehérjével,1/tskg zsírral és 7/tskg szénhidráttal jön lassan a tömeg, kb havi 0,75-1 kg, akkor Ectomorph testalkatom van?
Szinte egész életemben túlsúlyos voltam, ha be kéne sorolni, endo-mezot mondanék, mert ektó az tuti nem vagyok, de tömegelni 4-5 g/nettó ttkg zsírral fogok, különben fogynék, már az előzetes becsléseim szerint (végre megy a szálkásítás, van mihez viszonyítani, szerintem nem rossz becslés). S még nem is mozgok sokat, mindössze napi 2 óra gyaloglás s heti 2 edzés a bébi súlyaimmal. Mi lesz itt, ha többórás biciklitúrákat nyomok vagy félmaratonokat futok poénból lépten-nyomon? :D
S van, akinek izma is van és fizikai munkát végez... S nem alacsony 40 éves nő, az átlagosnál picit gyorsabb anyagcserével...
Ugyanannak az embernek is kellhet duplaannyi kalória, ha hirtelen durván megváltozik az aktivitása... Márpedig nem lesz hirtelen pl. mezoból ekto (úgysem jellemzők a tiszta típusok) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!