Állóképességi sportolóként milyen étrendet, ételeket válasszak?
bocs hogy részekbe bálaszolok, csak egybe nem tudtam elolvasni ennyi f..sságot.
te hülye vagy? szerinted egy ilyen sportoló amatőr szinten napi 6 órát fut egybe? és még ha igen, akkor mi van? szerinted ha 6 oráig nem eszel, meghalsz? időszakos böjtölésről hallottál már? itt pont te vagy, akinek nem szabadna kommenteket irni.
HeroldKA:
1. Az már régen bizonyított dolog, hogy á. k. s. számára energia nyerés szempontjából jobb a szénhidrát mint a zsír. A szénhidrát tölti fel a glikogén raktárakat, a szénhidrát az izmok üzemanyaga és a regenerációban is sok szerepet játszik. Sajnos ezek a sportok nem nagyon mennek a gyulai-csabai cuccokkal. Sőt, akik edzés közben kolbászt rágcsálnak, gyakran válnak közröhej tárgyává, hiszen a csabai drágább, mint egy házi készítésű energiaszelet és szarabbul energizál, illetve regenerál. Nyilván az se véletlen, hogy a Tour-on, meg az Ironman-en nem kolbászt, hanem zseléket/energiaszeleteket/müzliket esznek a versenyzők.
2. Az lehet, ha 6 órán keresztül egyhelyben ülsz, akkor kibírod kaja nélkül, de ha futsz/bringázol, akkor a legjobb esetben is elájulsz/eléhezel/fizikailag nem bírsz továbbmenni, ha nem pótlod a megfelelő szénhidrát mennyiséget. Mégegyszer: ez az izmok üzemanyag.
3. Minden normális ember tejjel eszi a müzlit. Az ember mindenevő. Azt, hogy vegán vagy azt elfogadja a társadalom (személy szerint f4szság), de ne ezt tekintsük a normálisnak. Olyan, mint hogy a melegeket is elfogadjuk, de nem tekintjük normálisnak, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.
4. Látszik, hogy ehhez SE értesz. Ha legalább a testépítéshez konyítanál, tisztában lennél a szénhidrát jelentőségével. Látszik, hogy megrekedtél a "gyúrunkvazzzeee" szinten.
Maybee:
Megkérdezhetem, hogy a családtagod hány maratont futott és mennyi idő alatt? Mert ha 7 óra alatt lesétál valaki egy maratont az is maratonista. Mellesleg csak mondanám, hogy azzal az étrenddel amit mondtam egyáltalán nem fogtam mellé (meg valószínű az edzéstervvel se), mert eddig a legrosszabb eredményem 6. helyezés volt egy mezönyversenyen, de az is csak azét, mert kb. 1-2 perccel leléstem a rajtot, majd egyedül kellett felzárkóznom a mezőnyre és ledolgozni ezt a időt, ezért a végén a sprintre nem maradt erőm. Mellesleg tök jó, hogy úgy osztjátok itt az észt, hogy egyikötök se állóképességi sportoló. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!