Otthoni edzés, mit, hogyan, mennyit?
Szeretném magam jó formába hozni. Edzőterembe nem tudok járni, nincs rá pénzem, viszont örököltem a szomszédtól egy kondigépet*. Tehát rendelkezésemre áll a kondigép, ezen felül el tudok menni futni és tudok hasgyakorlatokat végezni ( fekvőtámasz, felülés, hasprés, stb ).
A kérdés: mit és mennyit érdemes csinálni, hogyan érdemes edzeni? Egy pár kiló ( kb 5-6 kg ) felesleg van rajtam, a jelenlegi súlyom tökéletes lenne, ha izom alkotná és nem zsír.
*Ilyet: [link]
Szerintem az igazság az, hogy az edzésbe annyi energiát kell fektetni a sikerhez, hogy nem érdemes megelégedni egy gyors gyakorikérdéses válasszal.
Szerintem olvasd el ezeket a könyveket ebben a sorrendben:
1. Arnold Schwarzenegger A testépítés enciklopédiája
2. Sárga kapszula
3. Fegyencedzés
Ezek + a saját tapasztalataid alapján aztán már elég széles látokörű leszel ahhoz, hogy dönthess, hogyan érdemes edzened.
Ha csak minimálisan is izmos akarsz lenni, az is annyi energiába kerül, hogy mellette napi fél óra olvasás kb semmi, és évek fölösleges edzését + sérüléseit tudod elkerülni, ha az elején elkezded az olvasást is.
Másik lehetőség, hogy személyi edzőhöz fordulsz.
Heti 3 teljes testes edzéssel kell kezdeni, kb 2 hónapig. Minden izomcsoportra 1-1 gyakorlattal. Pl fekvenyomás ( a gépeddel tudsz nyomni ülve), guggolás (ehhez mondjuk nem ártana plusz súly), evezés (csigás gépen meg tudsz lehúzni felső csigáról hátizomra), mellről nyomás (súly nélkül végezd a pike fekvőtámaszt), bicepsz állva rúddal (nálad géppel alsó csigáról bicepszezés), tricepszre felső csigáról letolás, hasprés, egylábas vádliemelés állva emelvényen. Mindenből 4 munkasorozat.
Ezek mellé heti pár kardio edzés, kocogás, bicajozás, stb.
És nem ártana szálkásító diéta, ha zsírból akarsz fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!