Javaslatok / Tanácsok egy kezdőnek? Hogyan kéne csinálni?
Szóval magamról egy kicsit:
18 éves fiú, 172cm magas kb. 75kg.
Kis korom óta (~10 éves) fociztam úgy 6-7 évet, később ezt suli miatt nem tudtam folytatni. Focit nagyon komolyan vettem anno, akkoriban még a sok futástól a hasam is kockás volt (most még mindig látszik, de csak ha ráfeszítek). + a combom és vádlim elég izmos.
A 75 kilóm fura módon nem látszik rajtam (kicsit a hasi részen csak), pár ismerősöm szerint a "nehéz" csontjaim miatt.
Szóval most eldöntöttem, hogy egy kicsit rendbe rakom magam. Erre kellenének akármilyen ötletek/tippek...stb.. Teljesen kezdőnek :D
Legnagyobb hangsúlyt a felsőtestre fektetném, de persze tudom, hogy a többit nem lehet kihagyni.
Gondolom az étrend is elég fontos.. mostanában cukrot/chipset/csokit... próbálom hanyagolni (főleg a patik miatt :) )
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
Bármilyen kérdésre válaszolok!
Bármilyen kérdésre válaszolsz...
Focista voltál, mekkora a farkad ?
étrend: napi 500 g zöldség, kb 4 gyümölcs, testsúly x 2 fehérje grammba, min testsúly x 1 zsir grammba, a maradék kalóriaszükséglet pedig ch-ból vagy zsirból fedezve.
edzés: egész testes edzés, alap gyakorlatok, vállból nyomás, fekvenyomás, guggolás, felhúzás, evezés, curl, tricepsz nyújtás, heti 3x
Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzésterv kell. Pl guggolás, fekvenyomás, evezés, vállból nyomás, állva rúddal vagy egykezesekkel bicepszezés, tricepszre csigás letolás, hasprés, vádlizás. Mindenből mehet 4 munkasorozat, akkora súlyokkal, amivel megy 10-12 ismétlés minden sorozatban szabályosan. 1-2 hónap múlva mehet majd osztott edzés is, ha gondolod. Vagy másik, teljes testre is lehet váltani.
Legyen étrended is, tiszta alapanyagokból, elegendő fehérjével.
#1: Igen, bármilyen kérdésre válaszolok. Igen, fociztam. Méretet centibe vagy inchbe kéred? Illetve az is kérdés, hogy milyen állapotba hajtsam végre a mérést?
Köszi a válaszod, ment a piros kéz ;)
#2/#3 Köszi az értelmes választ is, hehe :D
1 napban hány órát kéne kondiba lennem? Mondjuk 1 órát? Vagy az nem elég? A megadott étrendet megpróbálom tartani, remélem sikerülni is fog :)
"kb 4 gyümölcs" => 4 kiló vagy darab? :S
Szerintem egy-két napon belül összeírok valami tervet, hogy legyen mihez tartanom magam.
Még 1 kérdés, van olyan étel/ital amit kerüljek?
Nekem belefér 60-80 perc közé az edzésem. Több kg gyümölcs nem kell, főleg, ha van azért rajtad zsír( adatok alapján azért van).
Kerüld a fehér lisztes, cukros kajákat, üdítőket.
Ezeket nyomassad:
Fehérje: sovány húsok, tojás, túró, protein tápkieg.
Ch: zab, rizs, bulgur, köles, tk kenyér, tk tészta, sok zöldség, némi gyümölcs.
Zsír: lenmagolaj, halolaj,oliva, magvak..
Fehérjéből neked napi kb 140g, zsírból 70g, ch egyéni (hogy ne zsírosodj, de izmosodni tudj. Lehetsz kis kalória mínuszban is eleinte, akár)
Köszi szépen az összes választ :)
Most éppen külföldön vagyok (dolgozni), ha hazaértem (1 hét még), szerintem már el is kezdem legalább az étrendet.
Még 1 kérdéssel bombáználak titeket :D
Tejjel nincs probléma ügye? Vagy igen? :)
HeroldKA, a héjat nem mérjük, így 1 kiló banán inkább min. 8 darab, kicsiből párral több.
De azért nem mindegy, hogy 4 db ribizli vagy görögdinnye... Értelmezhetetlen, még almánál is, hisz az is változatos méretű.
Gyümölcs semennyi sem kell és sokunknak jó, ha nem túl nagy a mennyiség, de emberfüggő is ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!