Az erősportok gyakorlása közben, a gyaroi erőteljes hasprés következtében jelentősen megnő az aranyér kialakulásának kockázata, hogyan előzik meg/kezelik a problémát, ezek a sportolók?
"Az aranyér rizikófaktoraként különösen fontos megemlíteni a helytelen táplálkozást. Sokak szerint a nyugati étrend tehető felelőssé az aranyér nagyfokú előfordulásáért és kiújulásáért. A modern táplálkozáskultúrában az ételek nagy része feldolgozott, az étrend rostokban szegény. Megfigyelhető például az afrikai országokban, hogy az aranyér előfordulása jelentősen ritkább, mint a fejlettebb országok lakosságának körében. A puffasztó ételek (pl. hagyma, káposzta), a sok cukor és állati zsiradék fogyasztása, valamint a rostokban szegény étrend növeli a kockázatot, éppen annyira, mint a túl kevés folyadék fogyasztása."
abban igazad van hogy a fokozott hát és has terhelés elősegiti a kialakulást, viszont a sportolóknál az étrenddel nincs probléma. én nem vagyok orvos, de tudtommal legtöbbször annak alakul ki ilyen gond, aki sokat erölködik a WC-n, vagy rosszul eszik. bár kitudja, most csak tippelgetek
kipróbáltam nekem menne e, gugolásnál pl nem tudom feszítve tartani a farizmom, fizikai képtelenségnek tűnik, megkértem pár embert, próbálják, hátha nekik megy de nem
hogyan érhető el ez a képesség?
Nem konkrétan a farizmokra gondoltam, hanem a záró izmokra.
Amúgy guggolás csúcsán kell befeszíteni a far izmokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!